Foto: pusta
Varila som mäsko pre iný recept, vývar z mäsa som odložila a uvarila som šampiňónovú polievku z tohoto mäsového vývaru, ktorý bol už slaný Zobraziť celý popisVarila som mäsko pre iný recept, vývar z mäsa som odložila a uvarila som šampiňónovú polievku z tohoto mäsového vývaru, ktorý bol už slaný a bolo v ňom veľa cesnaku, použila som tuk z vývaru na orestovanie šampiňónov, ked bola polievka hotová, ochutila som ju citrónovou šťavou a tymiánom.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
1500 ml domáci |
|
300 g čerstvé |
|
1 ks stredne veľká |
|
4 PL |
|
200 ml |
|
podľa chuti (alebo sušený) |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Čerstvé šampiňóny som pokrájala na plátky.
-
2
Z uvareného vychladnutého domáceho vývaru som odobrala tuk na panvicu, vo vývare som nechala kúsok uvareného bravčového mäska, strúčiky cesnaku z jednej celej hlavičky cesnaku a pomaly na najmiernejšom plameni som ho priviedla do varu.
-
3
Do panvice som dala odobratý tuk z vývaru, nechala som ho na strednom plameni rozpustiť,...
-
4
...orestovala som na ňom na jemno pokrájanú cibuľu do sklovita,...
-
5
...pridala som pokrájané šampiňóny, ktoré som na silnom plameni orestovala do hneda, okorenila čerstvo mletým korením,...
-
6
...pridala som ich do horúceho vývaru,...
-
7
...priliala som sladkú smotanu, premiešala,....
-
8
....nechala len krátko prevrieť, vypla som plameň, ked polievka chvíľu odstála, ochutila som čerstvou citrónovou šťavou a tymiánom. Polievku som nesolila, vývar je slaný dosť a nezahusťovala som ju ničím.
-
9
Horúcu polievku som nabrala do tanierov a podávala s čerstvo upečeným domácim pečivom.
-
10
záber zblízka: ide o rýchlu veľmi chutnú a jemnú voňavú hubovú polievku, po ťažkých vianočných jedlách sme mali chuť na niečo ľahšie.
presne tak :-)
dobre hovorievala tvoja dobrá mama :-)
aj tá pani z Miletičky vie, o čom hovorí :.)
dakujem ti za pochvalu.