Foto: olinecka
Barančeka ,ktorého upečiem na Veľkú noc máme všetci radi.
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
2 |
|
100 g |
|
80 g |
|
180 g |
|
1 ML |
|
1 PL |
|
1 |
|
Na ozdobu: | |
3 |
|
150 g |
|
štipka |
|
|
|
|
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Žltky s cukrom a maslom vymiešame do penista.Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva,vanilku ,citrónovu kôru a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
- 2
Formu poriadne vymastíme a vysypeme strúhankou,vylejeme vymiešané cesto.Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 15 minút potom ,znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
- 3
Upečeneho barančeka necháme vychladnúť vo forme,potom vyklopíme.Nad parou si vyšľahame tuhý sneh z bielkov a cukru,počas šľahania pridáme štipku soli .Sneh dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme barančeka.Po zatuhnutí z cukríkov urobíme oči a dáme mašľu.Tešíme sa zo svojej práce.Krásne Veľkonočné sviatky všetkým.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu