Foto: jarbra
Zo zvyšných zemiakov v šupke chutná,zdravá večera :-)Recept zo starého časopisu.
Postup
-
1
Zemiaky umyte,uvárime v šupke.Po vychladnúti z každého zemiaka zrežeme vrch.Vnútro vydlabeme a zemiaky opatrne ošúpeme a posollíme.Hrášok dáme variiť. Tak ho scedíme a rozmixujeme.
- 2
Vnútro zo zemiakov aj vršky popučime alebo pomelieme.Pridáme syr,soľ,muškatový oriešok.Hmotu rozdelíme na polovicu. Jednu zmiešáme s rozmixovaným hráškom a druhú s paradájkovým pretlákom alebo kečupom.
- 3
Ušľaháme z bielkov tuhý sneh .
- 4
Pridáme ho do oboch plniek.
- 5
Zemiaky ponatieráme z vonku olejom a naplníme . Jeden zemiak s paradájkovou,druhý s hraškovou hmotou.Dáme na pekáč .
- 6
Pečieme 20 minút .Rúru vypneme.Zemiaky necháme ešťe 10 minút v rúre. Podávame so zeleninovým šalatom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu