Brnenské závitky z morky

peter64 - fotkapeter64, 15. septembra 2011

Tento recept som opísal z kalendára

Suroviny

600 g
1 PL
4 ks
1 PL
1 ks
 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené mäso z morky nakrájame na tenké rezne,zľahka naklepeme tupou stranou noža,osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,potrieme rajčiakovým kečupom.Na každý rezeň položíme plátok šunky,posekaný zelený petržlen a zabalíme zvitoky.Oviažeme pevnou niťou.Na horúcom oleji speníme cibuľu,závitky opečieme zo všetkých strán a na miernom ohni dusíme.Najprv bez podlievania,potom podlejeme malým množstvom vývaru a dusíme do mäkka.Hotové závitky vyberieme na teplú misu,šťvu okoreníme worcestrom a zaprážime hladkou múkou.Kradko povaríme.Podávame s ryžou a kompotóm.

Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu