Foto: alena45
Rybaciu polievku, alebo halászlé si varí každý podľa seba, no na Vianoce do nej pridávam plnené batôžky.
príprava
Postup
-
1
Z múky a vajca spracujeme tuhšie cesto, vložíme do mikroténového sáčku a necháme odpočinúť aspoň 30 minút. Zatiaľ si spravíme plnku. Na trošku masla opražíme nadrobno pokrájanú malú cibuľu, prípadne polovicu. Do nej dáme kúsky vareného rybacieho mäsa (použijeme z prípravy polievky) a časť ikier alebo iných vnútorností. Ak potrebujeme nadrobiť plnku, použijeme strúhaný varený zemiak. S opraženou cibuľkou premiešame a prehrejeme. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť.
- 2
Rozvaľkáme cesto natenučko, pokrájame na štvorčeky 6x6 cm, naložíme kôpky plnky a vytvarujeme batôžtek. Varíme v polievke cca 10 minút. Mne sa tohto roku "podarilo" urobiť asi 5 násobné množstvo plnky, tak som jej zvyšok dala do polievky len tak.
- 2
Diskusia k receptu