Foto: lenkapav
Veľmi zdravá jednoduchá polievočka, ktorú ľúbia aj deti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu, cesnakové strúčiky (cca. 4 strúčiky si odložíme bokom) a zemiaky si nahrubo nakrájame.
-
2
Cibuľu a cesnak vložíme do hrnca, pridáme olej a dusíme do sklovita. Potom pridáme aj zemiaky a krátko osmažíme.
-
3
Zalejeme vodou, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme smotanu, prelisujeme zvyšné strúčiky cesnaku, ktoré sme si odložili bokom a necháme krátko prejsť varom.
-
4
Rožok si nakrájame na kocky, pokropíme olejom a na panvici opražíme. Podávame s polievočkou. Ak máme pažítku alebo petržlenovú vňať, môžeme ich použiť na dozdobenie. Keďže nám dnes napadol sneh a zasypal nám našu bylinkovú záhradku, musíme sa zaobísť aj bez zelene na tanieri :-)
-
5
A takto chutí deťom.
Diskusia k receptu