Foto: gombicka94
Tento recept som videla nedávno v kuchárskej relácii na prime, troška som ho upravila a pripravila. Bol úžastný
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
množstvo surovín závisí od veľkosti bábovkovej formy. Tieto suroviny sú určené pre malú štandardnú formu.
- 2
Kapustné listy sparíme 5 minút vo vriacej vode a scedíme.
- 3
Rožky pokrájame na kocky pridáme 2 žĺtka, soľ, čierne korenie, petržlenovú vňať a sneh z dvoch bielkov. Všetko dôkladne premiešame.
- 4
Do pomletého mäsa pridáme 2 vajíčka, soľ, červenú papriku, mletú rascu, 2pl strúhanky, 2 pl múky a všetko dôkladne premiešame.
- 5
Bábovkovú formu potrieme tukom, a vysypeme strúhankou. Začneme ukladať kapustné listy, aby bolo dno aj boky formy až dohora zakryté.
- 6
Na kapustné listy navrstvíme rožkovú hmotu, mäsovú hmotu a vrch prekryjeme kapustnými listami. Na ne uložíme plátky slaninky a dáme do rúry zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu