
Výborné zemiakové langoše
Cesto s pridaním varených zemiakov zostane dlhšie mäkké. Langoš je výborný s cesnakom, syrom, ...

Zemiaková polievka s párkami
Sýte rýchle jedlo zo základných surovín, z ktorého sa dobre najete.

Červená kyslá zemiaková polievka
Toto je jedna z mála polievok, ktorú si pamätám ešte z detstva. Bola som veľmi prieberčivý stravník a skoro nič som nechcela jesť...

Cuketové placky so slaninou
Recept z babkinej kuchárskej knižky na môj spôsob. Väčšinou sa tam neuvádza gramáž, ...

Jemná krémová kyslá zemiaková polievočka trocha inak
Dnes som sa vrátila k receptu, ktorý mám už veľmi dlho a veľmi dlho som ho...

Frankfurtská polievka
Túto polievočku som varila prvý krát a mala veľký úspech. Stále skúšam nové polievočky, pretože...

Živánska na plechu
Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska, pridáme soľ, červenú sladkú papriku a premiešame. Stehná vykostíme, ...

Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...

Zemiakový podlesník na plechu
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.

Zemiakový kebab
Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete viac vypekať v masti....

Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, americkými zemiakmi a pečenou zeleninou
Jedlo ako stvorené na nedeľný obedík.

Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...

Zapečené brambory s uzeným masem a sýrem
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso.

Zemiaková dobrota so Zipser párkami
Ak máte doma neposedné deti a potrebujete rýchlo navariť poriadnu a sýtu dobrotu, skvelým pomocníkom sú chutné a kvalitné Zipser párky od Taurisu....

Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.

Halušky s tvarohom
Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip...

Kulajda
Z polovice masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, zalejeme ju vývarom, rozšľaháme, ochutíme soľou,...

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Vyprážané mäso je neodmysliteľnou súčasťou v mnohých domácnostiach. Takýmto spôsobom ho budete mať nielen menej mastné, ale dokonca neprídete ani o jeho klasickú skvelú chuť....

Zemiakové placky s bryndzou
Recept na zemiakové placky, jedno z tradičných jedál z kuchyne našich starých mám, pozná určite...

Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips
Vyskúšal som ako nedeľný obed, rezne sú mäkké a šťavnaté, či už vyprážané na oleji...

Bravčové pliecko skoro ako živánska
Nakrájané mäso osmaž na rozpálenej panvici, aby sa uzavrelo. Kilo mäsa rozdeľ na 3 časti,...

Hovädzie líčka so zemiakovým nákypom
Červenú cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu so stopkovým zelerom nakrájame na kocky. V rozohriatom hrnci roztopíme polovičku...

Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej
Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, ...

Zemiakovo-syrové placky
Zemiaky si natrieme na hrubom struhadle a precedíme vodu. K tomu pristrúhame syr a pridame všetky...

Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

Zemiakový šalát z Veňarca
Odkedy máme tento recept, okrem klasického zemiakového šalátu u nás nechýba ani tento počas Vianoc a...

Švajčiarske zapekané zemiaky
Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.

Zapečený karfiol so zemiakmi a s nivou
Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík bez mäska.

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Ďalšie úžasne chutné jednopekáčové jedlo, ktoré vás zaberie len pár minút času....

Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...

Fantastické domáce gnocchi
Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v primeranej cene. A tak...