Zemiakový kebab fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 20. februára 2019 15:17
Ďalšie recepty »
Zemiakový kebab (fotorecept)Foto: ancicka

Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete viac vypekať v masti. Jednoduchá príprava a chuť výborná.

6
porcií
40 min
príprava
50 min
na 200 °C

Suroviny

1 kg mleté
1,5 ks
2 strúčiky
1 dl
 (na namočenie rožkov)
1 kg
1 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si v troche mlieka namočíme rohlík, len toľko aby vpil do seba. Mleté mäsko si okoreníme, osolíme, pridáme rozmočené rožky a dobré rukou premiesime. Môžeme pridať troška vody počas miesenia a mäsko necháme odstať.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si očistíme zemiaky.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dno misky si nakrájame menšiu cibiľku a na dno pokrájame na kolieska, asi 1/2 cm, zemiaky.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz z mäska robíme menšie guľky a postupne dookola ukladáme mäsko, zemiak, mäsko, zemiak, až kým nezaplníme celú misku. Misku zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 35 min. Potom misku odkryjeme a dopečieme ešte 25 min.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko a zemiaky pustia trocha šťavičky, jedlo je fajné vláčné. K tomu už podľa chutí si zvolíme či nejaký zeleninový šalát, alebo kyslé. Dobrú chuť.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist