Zemiakový kebab fotorecept
Foto: ancicka
Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete viac vypekať v masti. Jednoduchá príprava a chuť výborná.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv si v troche mlieka namočíme rohlík, len toľko aby vpil do seba. Mleté mäsko si okoreníme, osolíme, pridáme rozmočené rožky a dobré rukou premiesime. Môžeme pridať troška vody počas miesenia a mäsko necháme odstať.
-
2
Medzi tým si očistíme zemiaky.
-
3
Na dno misky si nakrájame menšiu cibiľku a na dno pokrájame na kolieska, asi 1/2 cm, zemiaky.
-
4
Teraz z mäska robíme menšie guľky a postupne dookola ukladáme mäsko, zemiak, mäsko, zemiak, až kým nezaplníme celú misku. Misku zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 35 min. Potom misku odkryjeme a dopečieme ešte 25 min.
-
5
Mäsko a zemiaky pustia trocha šťavičky, jedlo je fajné vláčné. K tomu už podľa chutí si zvolíme či nejaký zeleninový šalát, alebo kyslé. Dobrú chuť.
ale pravdaže takýto tepsi kebab sa dá naozaj obmienat rôznou zeleninou a zakaždým má potom trocha inú ale výbornú chuť :-) Je to super jedlo z jedného plechu hned pre viac osôb.
Prehliadla som tvoj ale iste chuti inač so zeleninou.
Ďakujem za komentáre. Pozdravujem.
Určite chutí inak,nie len kvôli zelenine ale aj mäso je iné a ja mám aj zálievku :-) Ale kebabov je vela a na Vareche je dost miesta pre ich rôzne podoby :-)
Ja jsem vymazal pekac sadlem, to nemuze uskodit
Určite to môže pomastiť.Ja som mala dosť masné mäsko,tak mi pustilp šťavičku a v mojom prípade netrebalo.
Som rada,že chutilo.Možno sa o mne vie,že ja mám rada jednoduché recepty a tento k ním patrí.Pozdravujem.
Díky moc.
Díky a vidím to v akci.
Ďakujem za fajnový recept!