Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zemiakový kebab fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 20. februára 2019
Zemiakový kebab (fotorecept)
Foto: ancicka

Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete viac vypekať v masti. Jednoduchá príprava a chuť výborná.

6
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg mleté
1,5 ks
2 strúčiky
1 dl
 (na namočenie rožkov)
1 kg
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si v troche mlieka namočíme rohlík, len toľko aby vpil do seba. Mleté mäsko si okoreníme, osolíme, pridáme rozmočené rožky a dobré rukou premiesime. Môžeme pridať troška vody počas miesenia a mäsko necháme odstať.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si očistíme zemiaky.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dno misky si nakrájame menšiu cibiľku a na dno pokrájame na kolieska, asi 1/2 cm, zemiaky.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz z mäska robíme menšie guľky a postupne dookola ukladáme mäsko, zemiak, mäsko, zemiak, až kým nezaplníme celú misku. Misku zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 35 min. Potom misku odkryjeme a dopečieme ešte 25 min.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko a zemiaky pustia trocha šťavičky, jedlo je fajné vláčné. K tomu už podľa chutí si zvolíme či nejaký zeleninový šalát, alebo kyslé. Dobrú chuť.

    Zemiakový kebab (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Krása, nádherne upečené a určite aj dobré. Vďaka za inšpiráciu a dobrý nápad. Ukladám a určite niekedy urobím, už som skúsila podľa @Cezminaz a osvedčilo sa mi to, robila som v remoske, tam sa to pekne upečie aj zvrchu, čo v mojom starom plynovom sporáku iba so spodným plameňom väčšinou nejde.
Tak dnes budu dělat kreple, musím vyzkoušet, v sobotu máme masopust tak abych věděl. Ale teď k Tvému receptu. Koukám a koukám a pořád nevím, jestli by se ty brambory na dno trochu nepodmázl. Špetka sádla, nebo lžíce oleje. Co myslíš? Jinak zase paráda a díky. Srdečně zdravíme.
Dnes prišiel u nás na rad tento recept, jedlo bolo veľmi chutné, aj na tanieri vyzeralo lákavo, určite bude aj častejšie...
Ďakujem za fajnový recept!

Pridaj komentár k receptu: