Plnené zemiaky fotorecept
Foto: remy
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať krásne veľké zemiaky, tak tie naplním a zapečiem.
na 190 °C
Postup
-
1
Zemiaky riadne očistíme, dáme variť v šupke do osolenej vody. Ideálne je pripraviť si ich deň vopred, riadne vychladnuté sa dajú lepšie vydlabať.
- 2
Zemiaky rozpolíme a vydlabeme, tak aby sme ich vedeli plniť. Očistené šampiňóny, slaninu a syr nakrájame na kocky.
- 3
Na hrudke masla, alebo troške oleja začneme smažiť slaninku. Pridáme šampiňóny a podusíme na panvici. Ochutíme tymianom a rascou. Soliť netreba, slanina pustí soľ. Pridáme Nivu alebo tvrdý syr, prípadne oba.
- 4
Keď je syr rozpustený, odstavíme oheň, pridáme kyslú smotanu. Zemiaky naplníme zmesou, uložíme do vymasteného plechu a zemiaky posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu