Plnené pečené zemiaky
Plnené pečené zemiaky

Plnené zemiaky fotorecept

remy - fotkaremy, 23. apríla 2017
Plnené zemiaky (fotorecept)
Foto: remy

Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať krásne veľké zemiaky, tak tie naplním a zapečiem.

40 minút
na 190 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky riadne očistíme, dáme variť v šupke do osolenej vody. Ideálne je pripraviť si ich deň vopred, riadne vychladnuté sa dajú lepšie vydlabať.

  2. 2

    Zemiaky rozpolíme a vydlabeme, tak aby sme ich vedeli plniť. Očistené šampiňóny, slaninu a syr nakrájame na kocky.

    Plnené zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na hrudke masla, alebo troške oleja začneme smažiť slaninku. Pridáme šampiňóny a podusíme na panvici. Ochutíme tymianom a rascou. Soliť netreba, slanina pustí soľ. Pridáme Nivu alebo tvrdý syr, prípadne oba.

  4. 4

    Keď je syr rozpustený, odstavíme oheň, pridáme kyslú smotanu. Zemiaky naplníme zmesou, uložíme do vymasteného plechu a zemiaky posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť.

    Plnené zemiaky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
úžasné. tiež sme doma zemiakoví, plnky sa dajú obmieňať. ukladám a 5* ;) ďakujem za recept
1x finczi
Nedávno robili deti u nás na večeru podobné zemiaky. Polovicu plnili jaternicou (bez črievka) a k tomu kukuricu, syr a popučené vydlabance. Neviem čo ešte dávali do plnky, ale boli famózne. Druhé boli so šunkou a šampiňónmi a tie boli len fajné. Ináč, ráno studené mi chutili ešte viac.
1x uhorka
my ich plníme aj vydlabanou časťou zmiešanou s bryndzou a slaninkou, navrch tiež vejárik slaninky. Tiež sme také zemiakové, takže u nás sú často ako rýchla večera, tie plnky dávame rôzne.
1x dosa