Morčacie rezne
Morčacie rezne

Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 4. apríla 2022
Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept)
Foto: kimlo

Vyskúšal som ako nedeľný obed, rezne sú mäkké a šťavnaté, či už vyprážané na oleji alebo upečené na plechu v rúre.
Zdroj: internet

Suroviny

750 g (alebo kuracie)
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
 (na vyprážanie)
Marináda:
400 ml
1 ks
1 KL
5 strúčikov
1 KL
Smotanové dollar chips:
750 g malé
250 ml (33 %)
Na vymastenie formy:




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia narežeme na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Môžeme použiť aj kuracie prsia, alebo aj iný druh mäsa. V jogurte rozmiešame vajce, solamyl, grilovacie korenie podľa chuti a pretlačený cesnak. Každý rezeň v tejto marináde namočíme a uložíme do vhodnej nádoby. Zvyšok marinády nalejeme navrch, prikryjeme fóliou alebo vrchnákom a dáme do chladničky najlepšie cez noc.

    Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto namarinované rezne obalíme v strúhanke a ihneď vyprážame do ružova v rozpálenom oleji. Nenechávame ich dlhšie obalené, lebo strúhanka nasiakne marinádou, zvlhne a pri vyprážaní by opadávala.

    Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyskúšal som aj „zdravšiu“ verziu, v rúre na plechu, s naolejovaným papierom na pečenie. Výsledok bol podobný, rezne boli krehké a šťavnaté. V rúre som piekol pri 180 °C asi 40 minút, s tým, že keď začali na spodu ružovieť, tak som ich obrátil.

    Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu som zvolil zapekané smotanové zemiaky. Zemiaky očistíme, ak majú peknú šupu, tak stačí len umyť. Nakrájame na tenké, asi 3 mm hrubé plátky, s VS-krájačom to ide veľmi rýchlo.

    Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekaciu formu vymastíme maslom a naukladáme zemiaky, najlepšie ich navzájom prekladať, aby nám vznikla 1 vrstva. Osolíme a zalejeme šľahačkovou smotanou.

    Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do zlatista as 45 minút.

    Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto upravené zemiaky sú vhodné ako príloha pre akékoľvek vyprážané, pečené alebo grilované jedlá.

    Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kimlo
@martamm (4.4.2022 14:07)
Určite vyskúšaj, tých receptov s jogurtom je tu viac, stačí si len vybrať, ja som skúsil tento a zachutil mi.
kimlo
@kvakac (4.4.2022 16:46)
No veď uvidíš kámo ako Ti zachutí, ja som bol spokojný. 😋
kimlo
@kuko95 (4.4.2022 18:14)
To máš pravdu, na vyprážanie v rúre som akosi neprišiel, nedokázal som spraviť napr. karfiol tak ako vo friteze, ty si onehdá spomínal že takto pečieš kura podľa @tinca , máš na to nejaký figel aby to aj dobre vyzeraľo? Inak chuťovo boli rovnaké ako tie z panvice.
haji
Pěkný receptík, masko jako dortík, chutné zemiaky povýšené šlahačkou. Mně by moc chutnalo. Také jsem za vyprážanie. Chutné úvodní foto!
evanaaa
Celá tá zostava sa mi páči, som rada a vďaka za recept, už viem, čo najbližšiu nedeľu spravím, lebo z morčacieho som mala v pláne vyskúšať rezne, obyčajné, ako chutia, ešte som nerobila, tak mi tvoj recept @kimlo prišiel vhod a budú podľa neho lepšie ako len "obyčajné". A nielen mäso, ale aj zemiaky. Už aj si ukladám do KK.
1x kimlo
kuko95
@kimlo (4.4.2022 18:29)

To kura robím často to je pravda a naozaj chuti fakt perfektne ale myslím že to je kvôli normálnemu trojobalu podľa mňa ten jogurt ti to moc rozmocil prečo to nieje tak do "zlatova"
1x kimlo
kucharka
Vyborny obed!
Len taka poznamka - rezne ( maso ) su jemne a stavnate vdaka solamylu. Bezne sa pouziva, hlavne v cinskej kuchyni, na marinady na zmaknutie masa.
1x kimlo
kimlo
@kucharka (5.4.2022 18:38)
Možno aj to, ale solamyl je tam aj preto aby tam tá strúhanka držala. :-)
zolik
Vyskúšané z kuracích pŕs. Na noc naložené v chladničke. Robené klasicky na panvici (olej+maslo). Rezne sú krehké a šťavnaté. Ďakujem za recept. Je výborný a vrele ho odporúčam.


kimlo
@zolik (6.4.2022 14:24)
Ďakujem za foto, verím že chutilo, ja chcem nabudúce vyskúšať aj bravčové. 😋
zolik
Len ako Info: zostala mi marináda a bolo mi ju samozrejme ľúto vyhodiť, tak som vybrala krevety (tigre) z mrazaku, nechala rozmraziť a naložila. Následne na masle len tak vysmažila. K tomu bageta, malý zelený šalát a kúpenska sweet-sour omáčka. Večera do 10 minút na stole. Okrem toho Výborné!
1x kimlo
evanaaa
Takže - recept som si uložila s tým, že ho skúsim a skúsila som.....veeeľa morčacích rezňov, aby bolo čo jesť :) a aj tie zemiačky zaliate šľahačkou. Či sa podarilo, nebolo treba sa pýtať, stačila reakcia môjho muža - tie rezne sú dobré, a aj tie zemiaky tiež....Ja som ešte tú šľahačku ochutila - štipku korenia (bieleho,), červ. ml. papriky, cesnakovým aj cibuľovým práškom, trochou soli, a tak som zaliala tie zemiaky. @kimlo , vďaka, ale aj tak, tvoje recepty sú vždy zárukou, že jedlo bude chutiť. A teraz si idem pozrieť nejaký dobrý šalát k sviatkom, od teba......
1x kimlo
kimlo
@evanaaa (12.4.2022 17:46)

Ďakujem za pochvalu, som rad že ste si pochutili. Čo sa týka mojich receptov, pridávam len odskúšané a overené chuťovo, nedovolil by som si pridať niečo čo mi nechutilo. Aj keď každý mame iné chute, budem sa snažiť 😉
kimlo
@evanaaa (12.4.2022 17:46)
Šalát doporučujem pochutkovy alebo vlasky šalát špeciál. Budem robiť aj ja na ruské vajcia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia