Kuracie stehná
Kuracie stehná

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 2. decembra 2021

Vyprážané mäso je neodmysliteľnou súčasťou v mnohých domácnostiach. Takýmto spôsobom ho budete mať nielen menej mastné, ale dokonca neprídete ani o jeho klasickú skvelú Zobraziť celý popisVyprážané mäso je neodmysliteľnou súčasťou v mnohých domácnostiach. Takýmto spôsobom ho budete mať nielen menej mastné, ale dokonca neprídete ani o jeho klasickú skvelú chuť. ? Pripravte rodinke fantastický obed bez veľkej námahy!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/12/v-rure-vyprazane-kuracie-stehna.html

4
porcie
60 minút
na 180 °C
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

4 ks celé veľké
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
1 dl
Príloha:
1 kg
25 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná osolíme, pri kosti trocha nakrojíme a klasicky obalíme v trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka).

  2. 2

    Zemiaky očistíme, pokrájame na 4-6 častí, polejeme ich olejom, osolíme a okoreníme podľa chuti.

  3. 3

    Do taniera nalejeme 1 dl oleja a naše už obalené mäso doň z oboch strán namočíme. Stehná kladieme rovno na plech/pekáč tesne vedľa seba. Napokon poukladáme na plech aj zemiaky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 1hodinu.

  4. 4

    Takto "vyprážané" mäso chutí fantasticky! Je síce oveľa menej mastné než vyprážané klasicky v oleji, ale chuťovo sa mu dokonale vyrovná? Verím, že po jednej skúške, si tento spôsob prípravy zamilujete? Ušetrí vám nielen čas a prácu, ale takto spolu so zemiakmi na jednom plechu, máte hneď už kompletný, fantasticky chutný obed či večeru? Prajem dobrú chuť!

    V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čo sa týka mnou udaných surovín, tie sú skôr orientačné. Množstvo mäsa aj zemiakov si každý môže prispôsobiť podľa stravníkov. Ak chcete, môžete piecť bez zemiakov, čisto len plný plech mäsa a spraviť ako prílohu ryžu? Je to len na vás...

    V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celkom presný a zreteľnejší postup prípravy si môžete pozrieť vo videu? Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

marika9
Je to výborné jedlo. Všetko takto vysmážam. len s rozdielom, že nemáčam v oleji, ale len pofŕkam z hornej strany a naspodok to zatečie. Diétne a pritom vysmažené. Karfiol je úplne jedinečný.
cesminaz
@marika9 (2.12.2021 17:28)

Ja som skúšala aj bez oleja, aj s pofŕkaním a ani jedno mi nechutilo tak, ako s týmto spôsobom :-) Tento spôsob mňe osobne najviac pripomína tú klasickú chuť vyprážaného mäsa :-) Ono mňe v tomto recepte nejde o to, aby to bolo diétne. Ide mi o to, že je to praktickejšie, menej pracné, vela sa naraz do plechu zmestí a chuť sa vyrovná tomu klasicky vyprážanému👍 Ale pravdaže každý si môže pripraviť podla seba🙂 Dakujem ti za komentár a nahliadnutie.
haji
Pěkný recept, někdy se k němu propůjčím. Také hledám menší pracnost klasického receptu a toto bude ono. Děkuji za inspiraci, milá Cesmínko! Letí pozdravení!
sovka62
Vyborny recept, uz roky kuracinu inak nevyprazam. Je chutnejsie ako klasicky vyprazene. Zvycajne vyprazam cele kura a prsia su neporovnatelne stavnatejsie ako klasicky vyprazene.
evanaaa
Ja si ani nepamätám, kedy naposledy som vyprážala celé stehná. Teraz už len vykostené, ako rezne, lebo sme prestali jesť klasické rezne z bravčového mäsa. Ale tiež som vtedy narezala stehno pozdľž kosti, aby sa lepšie prepražilo. Tuším sa znovu vrátim k celým stehnám a vyskúšam tento spôsob. Už som párkrát chcela v rúre, ale nejak som sa neodhodlala.....
cesminaz
@haji (3.12.2021 10:30)

Ano, občas sa veru zíde aj spôsob čo je menej pracný🙂 Pravdaže vyprážam aj klasicky, ale nie vždy má človek čas a náladu vystávať hodiny pri sporáku.. Najmä ak toho máš napríklad vypražiť pre viacerých a každému aspon 2kúsky. Taký čas sa tento spôsob veru zíde, lebo do pekáča môžes dat kolko sa zmestí, aj 10-15kusov mäsa😉 Práve včera som na večeru piekla čisto len mäso. Tentoraz som dala nielen klasicky strúhankové, ale aj krídla obalené v cornflakes na želanie detí👍🥰 K tomu ryža a pyré.


cesminaz
@sovka zlatá veru máš pravdu, zdá sa mi to chutnejšie než klasické pečenie :-) Zdá sa mi, že tam zostane viac tej mäsovej chuti než pri klasickom vyprážaní🙂 Celé kura ako robíš? To v celosti či ako? Asi ho aspoň prepolíš a tak položíš na plech že?🙂 @evanaaa aj ja zvyknem robievať vykostené rezne, sú rýchlo hotové :-) Ja ti tento spôsob vrelo odporúčam vyskúšať, lebo mäsko je naozaj mäkučké a velmi chutné👍 Za 1hodinu sa tie velké stehná krásne do mäkka upečú, netreba sa vôbec obávať. Kludne môžeš použiť aj krídla, aj stehná...ako chceš🙂
1x enauhr
garanco
Veľmi si pochvaľujem túto prípravu, ďakujem za recept, obed bol vynikajúci!
( Ja v trojobale takmer nevyprážam, a vlastne ani vyprážané jedlá nerobievam, preto sa mi tento postup páči ...)
cesminaz
@garanco (13.12.2021 12:03)

Milá @garanco dakujem krásne za pozitívnu odozvu😊 Som velmi rada, že obedík chutil👍 Pekne pozdravujem!
haji
Dnes vyzkoušeno, je to méně pracný způsob. Měla jsem celé kuře, takže jsem si úkol trochu ztížila. Opravdu jsou stehna lepší jak na manipulaci, tak i na délku pečení. Pekla jsem bez brambor, protože jsem dělala br. salát. Chutná rychlá varianta klasiky.
cesminaz
@haji (13.1.2022 19:05)

Dakujem milá @haji za odozvu🙂 som rada, že si vyskúšala a že chutilo! Pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia