Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol

Zapečený karfiol so zemiakmi a s nivou

bbbbb - bez fotkybbbbb, 13. júla 2021

Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík bez mäska.

4-5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
8-10 ks
2 ks
2 bal.
1 bal.
1 bal.
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Karfiol a zemiaky predvaríme v slanej vode do polomäkka a scedíme.

  2. 2

    V nádobe vymiešame smotanu na šľahanie, vajíčka, Bambino, na drobno nastrúhanú nivu a dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Uložíme do chladničky, aby sa chute prepojili.

  3. 3

    Na masle opražíme nakrájanú cibuľku do zlatista a pridáme zemiaky a karfiol. Pomalinky smažíme a pridáme soľ, korenie a trošku muškátového orechu.

  4. 4

    Nádobu, v ktorej to budeme zapekať vymastíme maslom a všetko tam vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry na 170 stupňov na cca 10 minút. Potom to celé zalejeme zmesou, ktorú sme si predtým pripravili a dopekáme v rúre do mäkka.

Diskusia k receptu

drajan
Jednoduché, chutné. Tiež zapekám karfiol, niekedy aj s bryndzou... je to variabilné jedlo, dá sa vždy použiť čosi iné a vždy chutné. Pekný receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia