prazdny

Kuřecí uzená noha s mangoldem

Kuracie mäso

Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

prazdny

Hubová polievka – Hurban a Komenský

Bravčové mäso

… tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve...

prazdny

Smažené koule z uzeného masa s dýní

Bravčové mäso

Maso uvaříme do měkka a umeleme. Přidáme vajíčko, trochu smetany, podle potřeby dosolíme...

prazdny

Bešamelové krokety s masem a sýrem

Bravčové mäso

Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

prazdny

Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

Hlavné jedlá

Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

prazdny

Bandůry plněné zelím a uzeným masem

Bravčové mäso

Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...

prazdny

Zemiaková polievka s úžasnou chuťou

Bravčové mäso

Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....

prazdny

Pražský salát II podle ČSN

Bravčové mäso

Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...

prazdny

Bochánky se zelím a uzeným masem

Večera

Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...

prazdny

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

Hlavné jedlá

Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

prazdny

Pečená burgunda

Bravčové mäso

Je to údené bravčové stehno z jedného obchodného reťazca.

prazdny

Jednoduchá biela veľkonočná polievka

Večera

Stvorená na obed či večeru počas Veľkej noci, sú v nej samé super suroviny, ktoré počas týchto sviatkov jari milujeme....

prazdny

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

Bravčové mäso

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...

prazdny

Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

Hlavné jedlá

Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech...

prazdny

Ľahká kelovica s údenou morčacinou

Večera

Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

prazdny

Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom

Hlavné jedlá

Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....

prazdny

Veľkonočné pohostenie

Slané chuťovky

Obložená misa z uvarených a nakúpených dobrôt.