prazdny

Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

Hlavné jedlá

Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

prazdny

Bochánky se zelím a uzeným masem

Večera

Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...

prazdny

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

Hlavné jedlá

Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

prazdny

Veľkonočná juška

Večera

Na Veľkú noc asi každý z nás obvára údené mäsko a klobásky v hrnci. A samozrejme...

prazdny

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

Bravčové mäso

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...

prazdny

Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

Hlavné jedlá

Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech...

prazdny

Pečená burgunda

Bravčové mäso

Je to údené bravčové stehno z jedného obchodného reťazca.

prazdny

Ľahká kelovica s údenou morčacinou

Večera

Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....