Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 2. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
40 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Jablkové pyré: | |
400 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
2 hviezdičky |
|
Cibuľové čatní: | |
2 väčšie ks |
|
30 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Repová pena: | |
200 g |
|
10 g |
|
1 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na koži kačacích pŕs narežeme mriežku, opražíme ich na olivovom oleji a masle tak, aby koža zostala chrumkavá. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 6 – 7 minút tak, aby prsia zostali vnútri ružové.
- 2
Jablká uvaríme vo vode spolu so škoricou, s badiánom a medom domäkka, scedíme, vyberieme koreniny a rozmixujeme na hladké pyré.
- 3
Červenú cibuľu nakrájame na stredne veľké kocky, do hrnca dáme med, balzamikový ocot, soľ, korenie, povaríme, vložíme cibuľu a varíme domäkka.
- 4
Z červenej repy pripravíme čerstvú šťavu, ktorú ochutíme troškou balzamika, medu a soli, pridáme lecitín, povaríme a potom mixujeme do peny.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
co tak jemne zaudeny drink?