Kačacie prsia
Kačacie prsia

Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

Martin Korbelič
executive chef hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 2. októbra 2017
Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.

4
porcie
20 minút
príprava
6-7 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
40 ml
Jablkové pyré:
400 g
40 g
1 ks
2 hviezdičky
Cibuľové čatní:
2 väčšie ks
30 ml
Repová pena:
200 g
10 g
1 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na koži kačacích pŕs narežeme mriežku, opražíme ich na olivovom oleji a masle tak, aby koža zostala chrumkavá. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 6 – 7 minút tak, aby prsia zostali vnútri ružové.

  2. 2

    Jablká uvaríme vo vode spolu so škoricou, s badiánom a medom domäkka, scedíme, vyberieme koreniny a rozmixujeme na hladké pyré.

  3. 3

    Červenú cibuľu nakrájame na stredne veľké kocky, do hrnca dáme med, balzamikový ocot, soľ, korenie, povaríme, vložíme cibuľu a varíme domäkka.

  4. 4

    Z červenej repy pripravíme čerstvú šťavu, ktorú ochutíme troškou balzamika, medu a soli, pridáme lecitín, povaríme a potom mixujeme do peny.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Paráda. Myslím si, že vo Vareche musí ísť aj o dizajn. Veď naše jedlo je tiež rôzne - veľa ráz bežné každodenné, inokedy slávnostné. Niekedy našské, inokedy exotické... spravidla pripravené doma alebo v menučkovom bufete, ale niekedy v reštaurácii. Takže raz tam môže byť flákota mäsa, inokedy je to skôr o nápade a dizajne.

Pridaj komentár k receptu: