Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 4. februára 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali cibuľou. Zobraziť celý popisNaše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali cibuľou. A jednoduché hrianky či oblátky s medom doviedli vďaka cesnaku k vrcholom dokonalosti. Preverme ich kulinárske, liečebné i magické účinky novými nápadmi.
porcie
príprava
Suroviny
| Krokety: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| na vyprážanie | 
                                                             | 
                                                    
| Údené mäso: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 5 strúčikov | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Údené mäso: Údené koleno dáme variť do vody s cibuľou, cesnakom a koreninami. Varíme asi hodinu a pol úplne domäkka. Mäso vyberieme a necháme schladiť, potom ho oberieme od kostí a prebytočnej kože a natrháme ho po vláknach.
- 2
 Krokety: Olúpanú cibuľu rozkrojíme na štvrtiny a upečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 170 °C asi 15 minút do zlatohneda. Rozmixujeme, spojíme s bryndzou a vytvarujeme guľky alebo valčeky, ktoré obalíme v trojobale. Krátko zmrazíme (10 – 15 minút) a potom pomaly vypražíme v oleji do zlatohneda.
Tiež bryndzové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu