Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 4. februára 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali cibuľou. Zobraziť celý popisNaše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali cibuľou. A jednoduché hrianky či oblátky s medom doviedli vďaka cesnaku k vrcholom dokonalosti. Preverme ich kulinárske, liečebné i magické účinky novými nápadmi.
porcie
príprava
Suroviny
| Krokety: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| na vyprážanie |
|
| Údené mäso: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 5 strúčikov |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 3 ks |
|
Postup
-
1
Údené mäso: Údené koleno dáme variť do vody s cibuľou, cesnakom a koreninami. Varíme asi hodinu a pol úplne domäkka. Mäso vyberieme a necháme schladiť, potom ho oberieme od kostí a prebytočnej kože a natrháme ho po vláknach.
- 2
Krokety: Olúpanú cibuľu rozkrojíme na štvrtiny a upečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 170 °C asi 15 minút do zlatohneda. Rozmixujeme, spojíme s bryndzou a vytvarujeme guľky alebo valčeky, ktoré obalíme v trojobale. Krátko zmrazíme (10 – 15 minút) a potom pomaly vypražíme v oleji do zlatohneda.
Tiež bryndzové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu