Obložený pagáč
Obložený pagáč

Škvarkový pagáč s údenou krkovičkou

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 13. septembra 2017
Škvarkový pagáč s údenou krkovičkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 275 °C

Suroviny

600 g
4 ks
1 ks väčší
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Kvalitnú údenú krkovičku trikrát prevaríme vždy v čistej vode.

  2. 2

    Celý pór dáme na pekáč, mierne osolíme a dáme na 20 minút zapiecť pri 275 °C do rúry, kým sa nespečie. Olúpeme vrchnú spálenú časť a vnútro vydlabeme do misky. Pridáme trochu soli a zmiešame s crème fraîche a kremžskou horčicou. Takto pripravenú nátierku natrieme na prekrojený pagáč.

  3. 3

    Na nátierku položíme plátky krkovičky a navrch dáme pár kvapiek hustého octu z granátového jablka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia