Škvarkový pagáč s údenou krkovičkou
Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 13. septembra 2017
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 13. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
na 275 °C
na 275 °C
Postup
-
1
Kvalitnú údenú krkovičku trikrát prevaríme vždy v čistej vode.
- 2
Celý pór dáme na pekáč, mierne osolíme a dáme na 20 minút zapiecť pri 275 °C do rúry, kým sa nespečie. Olúpeme vrchnú spálenú časť a vnútro vydlabeme do misky. Pridáme trochu soli a zmiešame s crème fraîche a kremžskou horčicou. Takto pripravenú nátierku natrieme na prekrojený pagáč.
- 3
Na nátierku položíme plátky krkovičky a navrch dáme pár kvapiek hustého octu z granátového jablka.
Tiež pagáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu