prazdny

Jesenné krúpové rizoto

Hlavné jedlá

Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.

prazdny

Plnený parmezánový košíček

Bezmäsité jedlá

Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán...

prazdny

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne

Kuracie mäso

Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

prazdny

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed

Bezmäsité jedlá

Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

prazdny

Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme...

prazdny

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota

Bezmäsité jedlá

Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

prazdny

Parmezánové stromčeky bez lepku

Slané chuťovky

Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané....

prazdny

Ryža na spôsob carbonara

Hlavné jedlá

Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu....

prazdny

Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra

Cestoviny

Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...

prazdny

Cviklové pesto

Bezmäsité jedlá

Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla...

prazdny

Ružičkový kel s parmezánom

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

prazdny

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...

prazdny

Krevetové risotto

Hlavné jedlá

Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)

prazdny

Králik s citrónom a parmezánom

Hlavné jedlá

Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

prazdny

Zapečená anglická slanina se sýrem a smetanou

Večera

4 malé zapékací mističky vyložíme plátky slaniny. Do každé dáme 4 plátky. Smetanu, vejce, ...

prazdny

Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom

Hlavné jedlá

Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...

prazdny

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

Bezmäsité jedlá

Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

prazdny

Parmezánové košíčky

Bezmäsité jedlá

Sú ideálne na plnenie slanými pochúťkami a najlepšie je, že sa dajú zjesť. Naše parmezánové...

prazdny

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle

Hlavné jedlá

Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

prazdny

Ryžové guľôčky

Bezmäsité jedlá

Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....