Zapekaný ružičkový kel
Zapekaný ružičkový kel

Ružičkový kel s parmezánom

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 15. marca 2023
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 g strúhaný
1 hrsť (nakrájaná)
1 PL




Postup

  1. 1

    Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja a vysypeme polovicu parmezánu.

  2. 2

    Ružičkový kel ukladáme vedľa seba rozrezanou časťou nadol a osolíme. Potrieme ho roztopeným maslom, pridáme nakrájanú slaninu a posypeme zvyškom parmezánu.

  3. 3

    Dáme piecť na 20 minút na 180 °C. Výborne chutí napríklad s grilovaným mäskom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia