Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami
šéfkuchár, Castel Pension & Restaurant v Mierove, 12. augusta 2022
Foto: kavickari.sk
porcie
príprava
Postup
-
1
Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme olivovým olejom. Pečieme na panvici z každej strany 3–4 minúty.
- 2
Baby špenát umyjeme pod tečúcou studenou vodou a necháme odkvapkať. Na oleji ho sprudka orestujeme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a najemno nakrájaný cesnak. Chvíľu podusíme a podlejeme malým množstvom zeleninového vývaru. Podusíme ešte minútu, pridáme trochu masla a nakoniec rozmixujeme.
- 3
Nastrúhaný parmezán dáme na papier na pečenie, kôpky vytvarujeme do koliesok alebo obdĺžnikov. Dáme do rúry rozohriatej na 170 stupňov a pečieme 10 minút.
- 4
Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pridáme provensalské bylinky, podlejeme smotanou a premiešame. Takto pripravené zemiaky pečieme pri 180 stupňoch približne 30 minút.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu