Pilaf z quinoy k prsičkám z perličky
Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 16. januára 2018
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 16. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia z perličky očistíme od tuku a potrieme ich vyšľahaným maslom s najemno nasekanou šalviou. Opekáme na panvici asi 5 minút a prelievame ich roztopeným maslom, osolíme a okoreníme. Pridáme strúčik cesnaku a dopekáme v rúre asi 12 minút pri 170 °C.
- 2
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody, zlejeme a dobre prepláchneme, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme.
- 3
Na olivovom oleji speníme najemno nakrájanú zelenú papriku, mrkvu, cukrový hrášok, paradajky, najemno nasekanú petržlenovú vňať, všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením, už nevaríme.
Tiež prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu