Prepeličie prsia
Prepeličie prsia

Pilaf z quinoy k prsičkám z perličky

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 16. januára 2018
Pilaf z quinoy k prsičkám z perličky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 porcie
200 g
50 g
50 g
50 g
100 g (červené a žlté)




Postup

  1. 1

    Prsia z perličky očistíme od tuku a potrieme ich vyšľahaným maslom s najemno nasekanou šalviou. Opekáme na panvici asi 5 minút a prelievame ich roztopeným maslom, osolíme a okoreníme. Pridáme strúčik cesnaku a dopekáme v rúre asi 12 minút pri 170 °C.

  2. 2

    Quinou namočíme na hodinu do studenej vody, zlejeme a dobre prepláchneme, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme.

  3. 3

    Na olivovom oleji speníme najemno nakrájanú zelenú papriku, mrkvu, cukrový hrášok, paradajky, najemno nasekanú petržlenovú vňať, všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením, už nevaríme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia