Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 7. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré, ktoré sme zmiešali s opečenou slaninkou, muškátovým orieškom a vajcom. Zavinieme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme olej s maslom. Mäso opekáme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme vínom a varíme, kým sa takmer nevyparí. Odstavíme mäso, vyberieme a necháme odpočívať 2 minúty.
- 2
Omáčka: Urobíme karamel z cukru, podlejeme červeným vínom, pridáme 100 ml vývaru, brusnicový džem, soľ, korenie, zredukujeme na polovicu a dochutíme citrónovou šťavou.
- 3
Príloha: Umyté bataty ošúpeme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a na každý plátok dáme koliesko šalotky. Zabalíme do plátkov oravskej slaniny, poukladáme na olivovým olejom vymastený plech a pečieme asi 8 minút pri 180 °C.
Tiež teľacia sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu