Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie srdiečka som umyla a utrela kuchynským papierom.
-
2
Nakrájala som ich na menšie časti, teda pozdĺžne prekrojila na 4 časti.
-
3
Na masti som spenila cibuľku.
-
4
Pridala som srdiečka a dusila pokiaľ sa tekutina neodparila
-
5
Pridala som mletú červenú paprika, soľ a korenie.
-
6
Podliala som vodou ale iba 1 dl vody pridávam vždy naraz, nikdy viac. Pod pokrievkou pomaly dusila do mäkka. Ešte raz som podliala deci vody. Srdiečka sa dusili 45 min.
-
7
Keď boli mäkké, pridala som túto konzervu a fazuľou, kukuricou a paradajkami. Nikdy v mojom varení nepoužívam konzervy, ani hotové polievky. Túto jedinú som dostala spolu s trnkovým a šípkovým lekvárom z Maďarska. Podľa toho čo je napísané na nej ide o produkty z BIO farmy /pravda je ukrytá vo hviezdach/.
-
8
A spolu som ich nechala chvíľu prevrieť.
-
9
Podávala som s cestovinami. Prajem vám dobrú chuť.
-
10
Uvarila som k tomu hráškovú zeleninovú polievku s vajíčkom.
To si dala tento recept keď už v mrazáku nemáme srdiečka a tohto roku sa nechystáme chovať morky? Recept aj tak ukladám do KK