Pečená ryža s mäsovými guľkami fotorecept
Foto: tejaja
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné. Tak vyskúšajme ryžu s mäsovými guľkami, možno nám Zobraziť celý popisUrobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné. Tak vyskúšajme ryžu s mäsovými guľkami, možno nám zachutí.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ryžu nasypeme do misky, pridáme na kocky narezané paradajky, zalejeme vývarom a smotanou, osolíme a premiešame s chilli korením.
-
2
Zapekaciu misu vytrieme olejom a celú ryžovú zmes do nej nalejeme.
-
3
Mleté mäso dáme do misky, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, nasekanú vňať, čierne korenie a soľ a rukou veľmi dobre premiešame.
-
4
Potom ruky navlhčíme vodou a z mäsovej masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 4 cm. Guľôčky ukladáme do zapekacej misy na ryžovú zmes.
-
5
Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme, kým nevsiakne všetka tekutina, asi 10-15 minút.
@cesminaz tu má podobný recept a ten som skúšal, je to dokonalé...
varecha.pravda.sk/recepty/kofte-so-stavnatou-ryzou-a-zemi...
No jo, máš pravdu neb je tam přesně ten krok který jsem postrádal - opečení masa na tuku, ale jednodušší postup dle tejaji s vařením kuliček si také odzkouším. Ovšem delší máčení rýže dle cesminy jsem zatím nepoužíval, ale asi to efekt mít bude.
V tom kameninovom pekáči, ktorý je na fotke, sa pečie vynikajúco. Ovšem má to tú chybu, že to, čo je tekutinové na okraji vždy na pohľad vyzerá ako pripečené, ale nie je. Je to len tekutina tesne na povrchu pekáča.:) Aj sa pekáč výborne a ľahko umýva. Neviem, čím to je.
Ešte o opečeniu mäsa. Mäso sa opečie v rúre, nie je nutné ho opekať dopredu. Veľa ľudí aj fašírky nevypráža v tuku, ale pečie v rúre.
Ďakujem. :)