![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou
Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacie mäso s baklažánom
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená krkovička Fudo
Fudo je skratka - furt dobrá - či tepla, či studená, či s chlebom, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach
Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baby cvikla s kuracími pečienkami
Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrumkavé kuracie ražniči
Podeľte sa s chutným chrumkavým ražniči so svojimi kamarátmi a uvidíte, ako im bude chutiť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Muflónie plece v pomalom hrnci
Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lasagne po slovensky
Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vepřové nudličky s liškami na smetaně
Měl jsem kousek vepřové kýty a když jsem něco potřeboval v mrazáku, objevil jsem ještě balíček...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kura s horčicou na bielom víne
Iný jednoduchý recept na prípravu kuraciny, aby sme nemali ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pochúťka z bravčových kolien
Je to niečo na takúto náročnú zimu, aby ste vládali odpratovať sneh. Najlepšie je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smažené bravčové nožičky
Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuřecí stehýnka po myslivecku
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľací kebab
Telacie maso nakrajame na mensie kusky. Okorenime a osolime. V miske spolu zmiesame olej s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Balkánske čufty podľa Nikitu Slováka
Známy slovenský režisér a libretista Nikita Slovák pripravil pre nás jedlo plné chutí.