Huspenina teraz aj s údeným mäsom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. januára 2019

U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj údené rebrá, jej chuť je intenzívnejšia ako z čerstvého mäsa.

8
porcií
10 minút
príprava
250 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (balíček)
250 g
1 ks
1 ks
1 ks
8 strúčikov
1 ks malý
podľa chuti
12 ks
3 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som umyla a vložila do hrnca, zaliala som ho studenou vodou.

    Huspenina teraz aj s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som očistenú, umytú zeleninu, cibuľu a cesnak, bobkové listy a celé čierne korenie, položila na sporák a na slabom plameni nechala variť 4 hod.

    Huspenina teraz aj s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho na dosku a polievku som precedila cez husté sitko.

    Huspenina teraz aj s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som nakrájala na malé kúsky a vložila som ich do pripravených misiek

    Huspenina teraz aj s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zaliala som ich polievkou. Nechala som ich vychladiť na stole a potom som ich uložila do chladničky.

    Huspenina teraz aj s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prajem vám dobrú chuť

    Huspenina teraz aj s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
U nás doma sme taktiež varili stále len z čerstvého mäsa. Ochutnala som ráz u známych aj s údeným a veľmi mi chutila. Teraz robíme obojako. Už na ňu myslím viac ako týždeň. Vidím, že nielen ja. Podľa toho, čo všetko si do nej dala, tak "musí spievať". A krásne naservírované.
Ďakujem pekne za vaše komentáre..každý si varí podľa svojho gusta a tak ako to má rád a použije také mäsko aké obľubuje...ja milujem kožky a by som sa v nich aj kúpala..tak a v tomto bolo veru neúrekom kožiek..studenina z údeného mäsa je ťažká na žalúdok, radšej varím z čerstvého.
Skvělé, již léta jsem huspeninu nedělala. Mívali jsme doma 2 prasátka v chlívku a to jsem vždy sama dělala jitrnice, tlačenku, jelítka, paštiku, uzené, klobásky a taky huspeninu. Dnes už prasata nechováme, ale ráda vzpomínám. Budu si muset huspeninu udělat, naladila jsi mě. děkuji!

Pridaj komentár k receptu: