Pečené bravčové rebierka na cesnaku
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed.
5-6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové rebrá som umyla, osušila. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu. Keď slanina pustila tuk, vložila som rebrá a nechala opiecť z oboch strán do zlatova. Pridala som nakrájanú cibuľu na štvrtky, celé strúčiky cesnaku i so šupkou, osolila som mäso, posypala rascou, korením a červenou mletou paprikou. Všetko som podliala troškou vody a nechala dusiť, kým sa voda neodparila. Potom som podliala mäso ešte raz a nechala pomaly dusiť pod pokrievkou, pokiaľ nebolo mäkké. Potom som ho odkryla a nechala opiecť na tuku na chrumkavo asi 10 min. Rebrá boli krásne mäkké a opečené. Ako prílohu som k nim podávala varené nové zemiaky. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu