Pečené bravčové rebierka
Pečené bravčové rebierka

Pečené bravčové rebierka na cesnaku

izabella929 - fotkaizabella929, 9. júla 2017

Náš nedeľný obed.

5-6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
80 g domáca
1 ks
6 strúčikov
 podľa chuti
Príloha:
 varené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové rebrá som umyla, osušila. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu. Keď slanina pustila tuk, vložila som rebrá a nechala opiecť z oboch strán do zlatova. Pridala som nakrájanú cibuľu na štvrtky, celé strúčiky cesnaku i so šupkou, osolila som mäso, posypala rascou, korením a červenou mletou paprikou. Všetko som podliala troškou vody a nechala dusiť, kým sa voda neodparila. Potom som podliala mäso ešte raz a nechala pomaly dusiť pod pokrievkou, pokiaľ nebolo mäkké. Potom som ho odkryla a nechala opiecť na tuku na chrumkavo asi 10 min. Rebrá boli krásne mäkké a opečené. Ako prílohu som k nim podávala varené nové zemiaky. Prajem vám dobrú chuť.

    Pečené bravčové rebierka na cesnaku - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Do detailu vypracovaný postup, bezva suroviny, krásný servis, fota. Jen usednout k svátečnímu obědu. Krásná práce, milá Izi, jsi šikulka, o tom žádná!!