Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčové mäso na horčici fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. januára 2020
Bravčové mäso na horčici (fotorecept)
Foto: olinecka

Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.

15 minút
príprava
90 minút
na 180  °C

Suroviny

800-1000 g (pliecko alebo stehno)
Marináda:
3-4 PL
3-4 PL
podľa chuti
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Okrem toho:
4-5 strúčiky
1 ks väčšia
 nasekaný
200 ml (na podliatie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si mäso - umyjeme, osušíme, urobíme doň zárezy, viď foto. Do misy dáme ingrediencie na marinádu, premiešame.

    Bravčové mäso na horčici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak očistíme pokrájame nadrobno. Nanesieme na mäso, aj do zárezov.

    Bravčové mäso na horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vložíme do marinády, necháme marinovať cez noc.

    Bravčové mäso na horčici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu očistíme pokrájame na krúžky, namarinované mäso preložíme do zapekacej misy. Posypeme posekanym rozmarínom, obložíme cibuľou a podlejeme vlažnou vodou. Zakryjeme alobalom, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút. Pred dopečením odkryjeme a necháme dopiecť ďalších 15-20 minút. Podávame s ryžou, zapekanými zemiakmi a pod. Dobrú chuť.

    Bravčové mäso na horčici (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu