Bravčové mäso na horčici fotorecept
Foto: olinecka
Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
15 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
800-1000 g (pliecko alebo stehno) |
|
Marináda: | |
3-4 PL |
|
3-4 PL |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
4-5 strúčiky |
|
1 ks väčšia |
|
nasekaný |
|
200 ml (na podliatie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si mäso - umyjeme, osušíme, urobíme doň zárezy, viď foto. Do misy dáme ingrediencie na marinádu, premiešame.
-
2
Cesnak očistíme pokrájame nadrobno. Nanesieme na mäso, aj do zárezov.
-
3
Mäso vložíme do marinády, necháme marinovať cez noc.
-
4
Cibuľu očistíme pokrájame na krúžky, namarinované mäso preložíme do zapekacej misy. Posypeme posekanym rozmarínom, obložíme cibuľou a podlejeme vlažnou vodou. Zakryjeme alobalom, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 60 minút. Pred dopečením odkryjeme a necháme dopiecť ďalších 15-20 minút. Podávame s ryžou, zapekanými zemiakmi a pod. Dobrú chuť.
Isteže, a ja som mala trocha, oddych.