Kuracie ražniči
Kuracie ražniči

Chrumkavé kuracie ražniči

podravka - fotkapodravka, 13. novembra 2018. Komerčný recept.
Chrumkavé kuracie ražniči
Foto: podravka

Podeľte sa s chutným chrumkavým ražniči so svojimi kamarátmi a uvidíte, ako im bude chutiť.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 KL
300 g široké
3 ks
2 ks
100 g (cornflakes)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na rovnaké kocky, ktoré posypeme vegetou.

  2. 2

    Struky dáme variť do horúcej vody spolu s mrkvou a uvaríme ich al dente. Struky nakrájame na veľkosť mäsových kociek.

  3. 3

    Mrkvu nakrájame na kolieska alebo ak je veľká, tak na kocky. Striedavo na paličku napichujeme mäso a zeleninu.

  4. 4

    Vajcia rozmiešame vidličkou a kukuričné lupienky nahrubo pomelieme v elektrickom sekáči. Pripravené ražniči namočíme do vajec a potom obalíme v nasekaných lupienkoch.

  5. 5

    Do širokej panvice dáme olej a necháme ho zahriať. Ražniči opečieme z oboch strán až do zlato-hneda. Keď je hotové, vyberieme ho na papierovú utierku a necháme prebytočný tuk odkvapkať.

  6. 6

    Ražniči podávame so zeleninou, posypané farebným mletým korením a pokvapkané olivovým olejom.

  7. 7

    Rada: K ražniči si môžete pripraviť aj dip vytvorený zo 150 g gréckeho jogurtu, 1 lyžičky majonézy a štipky vegety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia