Foto: cesminaz
Výborné köfte z hovädzieho mäsa obohatené chutnou zeleninou.
Suroviny
500 g mleté |
|
250-300 g buľvový |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks čerstvá |
|
1 malý zväzok |
|
2 ks malé |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Zeler a mrkvu si postrúhame na hrubo na strúhadle. Papriku a cibuľu na drobno pokrájame. Takto pripravenú zeleninu si na troche oleja udusíme do polomäkka. Pravdaže ju pri dusení aj trocha osolíme. Keď je zelenina hotová, dáme ju bokom, primiešame nadrobno nakrájanú vňať a necháme celé dobre vychladnúť. Následne do jemne teplej pridáme mäso, 2 malé vajíčka a ochutíme koreninami. Podľa potreby môžete pridať aj trocha strúhanky, ale ja nedávam aby köfte zostalo dobre šťavnaté po upečení :-) Napokon celé dobre zmiešame a necháme chvíľku postáť.
-
2
Z masy formujeme väčšie tenšie köfte a pečieme z oboch strán pár minutiek.
-
3
Prílohu si zvolí každý podľa seba, napr. ryžu alebo zemiaky. Ale výborné to je aj len tak medzi žemľou s krúžkami cibule a tatárkou :-) Dobrú chuť.
Vyskúšala, milá @cesminaz . Zabudla som síce na cibuľu a ostatnú zeleninu som pridala postrúhanú surovú + som dala trochu domácej chili omáčky, ale i tak boli kofty veľmi, veľmi chutné. Jemne pikantné, zelenina dodala mäsu šťavnatosť. Zostanú v v mojom kuchynskom repertoári. Ešte raz ďakujem za dobrý recept.
Ja som ich dnes urobila so zelerom. Hoci normálne má zeler prominentnú chuť, v tomto recepte sa stratila a celé jedlo bolo harmonické. A to som tú zeleninu nedusila, ale pridala ju surovú. Myslím však, že petržlen urobí rovnakú službu. Pridala som aj domácu chili omáčku a jedlu to prospelo, kofty boli jemne pikantné.
To som rada,že si predsa vyskúšala :-) Jasne,dá sa pridat aj surová zelenina,ale potom si iste nastrúhala celom na jemno,hm? No hlavne je,že chutilo a že si bola spokojná.Vdaka pekne za tvoju odozvu a pekný den prajem!
Len kludne vyskúšaj pridat aj inú zeleninu než más vo zvyku milá @Mijaita :-) Som si istá,že ti bude chutit!
Takze mas u mna velky bezvyznamny bod :-)