Köfte so zeleninou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. októbra 2019
Köfte so zeleninou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborné köfte z hovädzieho mäsa obohatené chutnou zeleninou.

Suroviny

500 g mleté
250-300 g buľvový
2 ks
2 ks
2 ks čerstvá
1 malý zväzok
2 ks malé
1 KL
1 KL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zeler a mrkvu si postrúhame na hrubo na strúhadle. Papriku a cibuľu na drobno pokrájame. Takto pripravenú zeleninu si na troche oleja udusíme do polomäkka. Pravdaže ju pri dusení aj trocha osolíme. Keď je zelenina hotová, dáme ju bokom, primiešame nadrobno nakrájanú vňať a necháme celé dobre vychladnúť. Následne do jemne teplej pridáme mäso, 2 malé vajíčka a ochutíme koreninami. Podľa potreby môžete pridať aj trocha strúhanky, ale ja nedávam aby köfte zostalo dobre šťavnaté po upečení :-) Napokon celé dobre zmiešame a necháme chvíľku postáť.

    Köfte so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masy formujeme väčšie tenšie köfte a pečieme z oboch strán pár minutiek.

    Köfte so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prílohu si zvolí každý podľa seba, napr. ryžu alebo zemiaky. Ale výborné to je aj len tak medzi žemľou s krúžkami cibule a tatárkou :-) Dobrú chuť.

    Köfte so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Práve som premýšľala, čo s mletým mäsom v chladničke - a už je rozhodnuté. Ďakujem a prajem krásnu jesennú nedeľu.
farbuska
@cesminaz (13.10.2019 19:42)

Vyskúšala, milá @cesminaz . Zabudla som síce na cibuľu a ostatnú zeleninu som pridala postrúhanú surovú + som dala trochu domácej chili omáčky, ale i tak boli kofty veľmi, veľmi chutné. Jemne pikantné, zelenina dodala mäsu šťavnatosť. Zostanú v v mojom kuchynskom repertoári. Ešte raz ďakujem za dobrý recept.
farbuska
@afataga (13.10.2019 13:17)

Ja som ich dnes urobila so zelerom. Hoci normálne má zeler prominentnú chuť, v tomto recepte sa stratila a celé jedlo bolo harmonické. A to som tú zeleninu nedusila, ale pridala ju surovú. Myslím však, že petržlen urobí rovnakú službu. Pridala som aj domácu chili omáčku a jedlu to prospelo, kofty boli jemne pikantné.
mijaita
hodne. hodne roku delam masové koule s nastrouhanou mrkvi a celerem, ktere peču v alobalu zabalene. Mam to rada. Tak ted udelam placicky jako karbanátky a pridam jeste i jinou zeleninu. Proc ne, ze? :-)
1x haji
cesminaz
@farbuska (13.10.2019 23:30)

To som rada,že si predsa vyskúšala :-) Jasne,dá sa pridat aj surová zelenina,ale potom si iste nastrúhala celom na jemno,hm? No hlavne je,že chutilo a že si bola spokojná.Vdaka pekne za tvoju odozvu a pekný den prajem!
cesminaz
@mijaita (14.10.2019 16:02)

Len kludne vyskúšaj pridat aj inú zeleninu než más vo zvyku milá @Mijaita :-) Som si istá,že ti bude chutit!
cesminaz
@Klukodvody :-) som rada,že sa ti aj tento receptík páči.Pozdravujem! @Izabelka :-)) toto je také zeleninovo-mäsové köfte. Robievam ich pár druhov,určite je medzi nimi aj to pravé turecké ;-))
afataga
Dnes prisiel na rad tento rcp., fakt vyborne, ja som do masa este pridala chilli, saturejku a sumac, prekvapila si ma, ze si ho nedala aj ty. Piekla som ich v rure, priloha opecena kvaka a zeleninovy salat.
Takze mas u mna velky bezvyznamny bod :-)


1x haji
cesminaz
@Afataga dakujem krásne za tvoju odozvu aj s fotkou :-) Som rada,že si vyskúšala a že chutilo.Sumak mám síce velmi rada,ale zato ho do každého köfte nepridávam :-) Niekde dám niekde nie :-) @Mijaita v tomto köfte tá majoránka nemá takú silnú chuť.Dá len takú jemnú nôtu :-) Lákavá fotka!