Morčacie mäso s baklažánom
Foto: gerfi
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac. Morčacie mäsko máme radi, používame ho aj namiesto Zobraziť celý popisTento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac. Morčacie mäsko máme radi, používame ho aj namiesto bravčovinky. Na jeseň si kúpime celú morku z domáceho chovu, naporcujeme, zmrazíme a postupne počas roka varíme.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer pred varením morčacie stehno vykostíme, nakrájame na kocky a dáme do pácu z korenín, soli a oleja.
- 2
Baklažán očistíme, nakrájame na kocky, nasolíme a opečiem na olivovom oleji. Z panvice ho odoberieme.
- 3
Vo výpeku z baklažána opečieme aj mäso, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a neskôr aj olúpané a nakrájané paradajky. Podusíme. Na záver, keď už je mäso mäkké, pridáme opražený baklažán. Premiešame, ale už nedusíme, aby sa baklažán nerozvaril.
- 4
Podávame s ryžou, prípadne ugrilovanou zeleninkou. Dobrú chuť!
Tiež morčacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Suché maso? Myslíš jako málo šťávy? S tím se přece dá pracovat, hmm