Dusené morčacie mäso
Dusené morčacie mäso

Morčacie mäso s baklažánom

gerfi - bez fotkygerfi, 2. septembra 2019
Morčacie mäso s baklažánom
Foto: gerfi

Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac. Morčacie mäsko máme radi, používame ho aj namiesto bravčovinky. Na jeseň si kúpime celú morku z domáceho chovu, naporcujeme, zmrazíme a postupne počas roka varíme.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
4 ks
1 KL
1 KL
3 KL
1/2 KL
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer pred varením morčacie stehno vykostíme, nakrájame na kocky a dáme do pácu z korenín, soli a oleja.

  2. 2

    Baklažán očistíme, nakrájame na kocky, nasolíme a opečiem na olivovom oleji. Z panvice ho odoberieme.

  3. 3

    Vo výpeku z baklažána opečieme aj mäso, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a neskôr aj olúpané a nakrájané paradajky. Podusíme. Na záver, keď už je mäso mäkké, pridáme opražený baklažán. Premiešame, ale už nedusíme, aby sa baklažán nerozvaril.

  4. 4

    Podávame s ryžou, prípadne ugrilovanou zeleninkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: