Morčacie stehno na víne so žemľovou knedľou s kukuricou fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks dolné |
|
100 g domáca |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
100 ml (rosé) |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
hrsť (čerstvá) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Žemlová knedľa: | |
3 ks staršie |
|
50 ml |
|
hrsť |
|
3 ks |
|
1 PL (pochúťková) |
|
Postup
-
1
Morčacie stehno som umyla , osušila.
-
2
Na panvicu som dala slaninu nakrájanú na kocky.
-
3
Keď slanina uvoľnila tuk, položila som na panvicu stehno a zo všetkých strán som ho opiekla.
-
4
Pridala som nakrájanú cibuľu, cesnak, osolila okorenila, posypala rascou a mletou červenou paprikou...
-
5
...podliala polovicou vína.
-
6
Pod pokrievkou som mäso najprv dusila a stále podlievala mäsovým vývarom. Keď bolo mäso mäkké, pridala som paradajkovú šťavu...
-
7
...a šalviu. Cibuľu a cesnak som vybrala a rozmixovala ponorným mixérom a vrátila k mäsu a tým som šťavu zahustila.
-
8
Odkryté mäso som ešte nechala dopiecť.
-
9
Kým sa mäso dusilo, pripravila som si žemlovú knedľu. Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som kukuricu a petržlenovú vňať.
-
10
Pridala som vajcia a všetko zmiešala. Zmes som plnila do mikroténových sáčkov, vytvorila rolku, na dvoch koncoch som ju zviazala kuchynským špagátom a dala variť do vriacej vody na 20 min. Uvarené som ich vybrala, odstránila vrecko a špagáty a nechala ochladiť, nakrájala som ich na kolieska.
-
11
Hotové jedlo som podávala so žemľovým knedlíkom a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Čokoládovou a dala jsi ji do odpovědi dnes. Moc zdravíme. Je to ta se smetanou. Díky.
Klukodvody, v poslednej dobe nedávaš žiadne recepty.Mám v KK všetky tvoje recepty a už dlho si nič nedal. Tak do toho.