porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Mäso: | |
| 500 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ČL |
|
| 2-3 PL |
|
| Pita placka: | |
| 500 g |
|
| 300 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 20 g |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 1 bal |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (drvené) |
|
Postup
-
1
Telacie maso nakrajame na mensie kusky. Okorenime a osolime. V miske spolu zmiesame olej s cesnakom, rascou, paprikou a oreganom. Do zmesi vlozime maso a poriadne premiesame. Nechame odstat v chladnicke, najlepsie celu noc. Maso napichame na spajdle a pecieme hodinu na 180 °C. Casto polievame olejom.
-
2
Pita placka: Muku, vodu zmiesame z rozdrvenym drozdim. Pridame sol, olej. Dobre vymiesame . Nechame vykysnut aspon hodinu. Medzitym predohrejeme ruru na najvyssie stupne spolu s plechom. Cesto si rozdelime na casti, ktore na pomucenej doske vyvalkame.
-
3
Ked je rura poriadne horuca aj spolu s plechom rychlo vyberieme plech a hodime nan 1-2 placky, ktore pecieme zhruba 4 minuty na jednej strane kym sa nenafuknu. Potom ich kliesatmi otocime a dopekame zhruba dalsie 2 minuty. Hotove vyberieme a prepichneme, aby sa uvolnila para.
-
4
Pripravime si zeleninu, ktoru nakrajame a mozme zacat plnit. Rozrezeme placky, potrieme jogurtom a plnime zeleninou a hotovym masom, ktore este mozme nasekat na jemno.Nakoniec posypeme chili.









Diskusia k receptu