4
porcie
30 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

Mäso:
500 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
1 ČL
2-3 PL
Pita placka:
500 g
300 ml
1 ČL
20 g
2 PL
Plnka:
1 bal
 (drvené)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Telacie maso nakrajame na mensie kusky. Okorenime a osolime. V miske spolu zmiesame olej s cesnakom, rascou, paprikou a oreganom. Do zmesi vlozime maso a poriadne premiesame. Nechame odstat v chladnicke, najlepsie celu noc. Maso napichame na spajdle a pecieme hodinu na 180 °C. Casto polievame olejom.

    Teľací kebab  - obrázok 1
  2. 2

    Pita placka: Muku, vodu zmiesame z rozdrvenym drozdim. Pridame sol, olej. Dobre vymiesame . Nechame vykysnut aspon hodinu. Medzitym predohrejeme ruru na najvyssie stupne spolu s plechom. Cesto si rozdelime na casti, ktore na pomucenej doske vyvalkame.

    Teľací kebab  - obrázok 2
  3. 3

    Ked je rura poriadne horuca aj spolu s plechom rychlo vyberieme plech a hodime nan 1-2 placky, ktore pecieme zhruba 4 minuty na jednej strane kym sa nenafuknu. Potom ich kliesatmi otocime a dopekame zhruba dalsie 2 minuty. Hotove vyberieme a prepichneme, aby sa uvolnila para.

    Teľací kebab  - obrázok 3
  4. 4

    Pripravime si zeleninu, ktoru nakrajame a mozme zacat plnit. Rozrezeme placky, potrieme jogurtom a plnime zeleninou a hotovym masom, ktore este mozme nasekat na jemno.Nakoniec posypeme chili.

    Teľací kebab  - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist