Pečené bravčové nožičky
Pečené bravčové nožičky

Smažené bravčové nožičky fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 29. marca 2019
Smažené bravčové nožičky (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je to delikatesa. Tak som si povedal, že sa s Zobraziť celý popisTento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je to delikatesa. Tak som si povedal, že sa s vami oň podelím a ja ho budem mať uložený, tak naň nezabudnem.

4
porcie
290 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Na uvarenie:
4 ks
1 ks čerstvá
1 ks čerstvý
100 g čerstvý
4 ks
6 ks
1/2 KL
4 plátky
2 vetvičky (čerstvý)
 (nie umelý)
100 ml
1 ks
1 hlavička
Na smaženie:
2 PL
Na kompót:
4 ks
6 ks
 kúsok




Postup

  1. 1

    Nožičky riadne očistíme. Ja som natrafil na pekne čisté, asi si prasiatko robilo depiláciu. Ak sú dlhšie, tak odrežeme na kĺbe, na tej spodnej je vidieť pokiaľ. Keď skúsite ohnúť, tak sa v tom klbe prehýna. To preto, lebo ich potom ľahšie prerežeme po dĺžke.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto ich prerežeme je to medzi kosťami, ide to dobre s pevným dlhším nožom. Medzi tie polky dáme plátok údenej slaniny. Aby sa po varení ľahšie oddelili.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý pár spojíme a dobre previažeme, aby sa pri varení nezdeformovali.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nožičky dáme do hrnca a pridáme všetku napísanú a očistenú zeleninu, koreniny, soľ, vínny ocot aj rozmarín. Zalejeme vodou zarovno mäsa. Varíme na slabo, len tak pomalý bublať 3 - 4 hodiny. Ja som to varil v PH na LOW 4,5 hodiny. Nesmie sa vám to rozpadnúť.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom uvarené necháme riadne vychladnúť. Je to lepšie uvariť deň vopred. Až po dobrom vychladnutí odstránime špagáty. Z toho vývaru je dobrá polievka cviklová. Len zemiaky, cviklu a smotanu.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozdelíme na polovice.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vajcia rozšľaháme s pivom a trošku osolíme. Múku nepoužijeme. Tak nožičky do vajca a potom do strúhanky. Ja som použil aj kukuričnú strúhanku, ale vy to nerobte, nie je na to vhodná, len použite obyčajnú z rožkov. Obalené kúsky ukladajte na dobre natretý plech maslom. Nalejte na plech ešte trošku oleja, aby maslo nehorelo. A na každý kúsok nožičky dajte na vrch ešte plátok masla. Vložte do rúry na 50 minút pri 200 °C.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Veď to uvidíte, keď to bude. Za tú dobu si urobte kompót z čerstvých jabĺk, ten ohromne k tomu ide.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Je teplo tak potom vyložte plech s nožičkami von na stôl. Žiadny príbor, len svoje prsty použiť. Zajedať kompótom a zapíjať vínom. Je to gurmánska delikatesa. A hoci sa to nezdá, je to sýte.

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Přiznám se dobrovolně, že prasečí nožičky jsem nikdy nejedla. Recept a hlavně provedení je moc pěkný. Já bych zhavarovala u bodu 6. Nebylo by co obalit a péct, ehm Postup i fota nemají chybu, je vidět, s jakou láskou jsi tvořil! Myslím, že nejen 45678 oceňuje tvou bleskovou rychlost a preciznost provedení receptu!
kvakac
@Haji (29.3.2019 22:05)

Ďakujem za koment. Ja som si tiež nevedel predstaviť, že aj iné sa môže z nožičiek urobiť. Pri huspenine a kedysi aj do tlačenky som použité nožičky vyhadzoval. Pritom ide z nich spraviť čosi chutné.
jofolit
Idem si pozrieť čo dnes variť a tento recept na mňa hneď žmurkne. Normálne ma picne, tiež to budem musieť skúsiť. Vyzerá to riadna dobrota.
mijaita
Mnoho let jsem touzila po smažené nožičce, ale telecí. Trvalo to honě let, než se mi podařilo ji získat, ale dočkala jsem se. Telecí nožičky jsou velke, tak jsem pro začátek obalila a osmažila kus kosti nad kopýtkem. Je to takova lahůdka, ani slov nemám. Bohoslužba v puse!


kvakac
@Farbuska (30.3.2019 06:32)

Ďakujem za koment. Tak ich treba variť viac, nech ostane aj na obaľovanie. Veď aj ja som jednu polku smažil v oleji nech je to skôr, čo som nemohol vydržať. No ale v rúre s tým maslom je to najlepšie.
kvakac
@Mijaita (30.3.2019 07:38)

Ďakujem za koment. To ti verím, teľacie musí ešte lepšie chutiť. A to si ako robila? Na fotke to vyzerá super .Neviem čí sa mi to podarí zohnať, ale jeden nikdy nevie.
mijaita
@Kvakac urcite jsou s veprovyma neporovnatelne. Sehnala jsem je i s kusem holenni kosti, coz je tohle. Varila jsem hodinu v papinaku v korenove zelenine. Nechala pak vyndane maso vystydnout, druhy den jsem normalne v trojobalu. Jsem tu nohu oplacavala a sypala, abych nemusela davat do misy mnoho mouky vajec, strouhanky. Vajickem jsem potirala stetcem . Ale na smazeni hodne oleje. Urcite doporucuju fritak! Nozicka jako takova je velika, presunu se nekam k fritaku, nebo, to asi nejlip (i kdyz ty kosticky jsem ocumlavala moc rada) podle receptu
 www.apetitonline.cz/recepty/4572-smazene-teleci-nozicky.htm...

Urcite nebudu pulit, do hrnce se mi vejde. Zkus jatka, u nas i Makro, daji se sehnat. kamos na jatkach je jistota :-)
kvakac
@Mijaita (30.3.2019 08:57)

Ďakujem za recept už je uložený. Zostava už len zohnať teľaciu nožičku. Jeden známi chová bykov , že by som za ním skočil. Niečo už vymyslím.
mijaita
@Kvakac (30.3.2019 10:22)

Az se ti zadari, dej mi vedet! Jeste chci rict, ze do vyvaru, az po uvareni, jsem dala korenovou zeleninu, sul, koreni odvarila na takovy pseudo demi glace. mam dve sklanicky mensi. 2x jsem sterilovala. Vyborny je. Ale napred jsem cisty vyvar precedila, useknuta kost preci jen par drobku kosti pustila.
kvakac
@Mijaita (30.3.2019 11:29)

1100 striel do duba a ja to obyčajne vylievam, mne sa to vždy zdalo silné. Odteraz budem vedieť, ešte vyvariť a odložiť do omáčok. Ja čo mám PH tak on je aj na konfit, pomalé varenie 2 stupne. Ďalej varič dva stupne a plus el. rúra teplota + čas a ešte parák. Aby som sa dostal k veci keď prepnem na ňom rúru po pomalom varení, tak tedy mi ten výpek tam ostáva. Po vychladnutí je ako želatína môžem to nožom krájať. Človek sa učí celý život. No tento ráz som vývar použil na polievku z červenej repy (cvikle+ zemiaky a smotana zahustená mukou.) Prikladám foto. Vďaka za radu.


45678
@Kvakac ,žasnem,aký to má ohlas, fakt som rada,že si to zverejnil ,verím,že aj ten druhý vyskúšaš a už teraz máš súhlas na zverejnenie, si dobrý kuchár,aj dokumentarista ,či propagátor?:-))
kvakac
@45678 (30.3.2019 17:55)

Ďakujem. Tak ja ti nevím Karle, len si myslím,že keď je niečo chutné treba to propagovať. Nech si aj druhy to ochutnajú.
begonia2
Moje nervy toto môj zlatik aj syn zazreli a už ma otravujú. Že ideme o týždeň na chatu, aby sme to tam spravili. Inak vyzerá to dobré. Šuhaj ty sa nezdáš.
kvakac
@Begonia2 (31.3.2019 15:06)

Ďakujem za koment. Vyskúšaj budete si prsty olizovať a to doslovne. Najlepšie je to jesť na dvore. Keď sme to jedli mali sme prsty aj ústa mastné.
jamalinka
Super recept, určite to vyskúšam a už teraz viem, že to bude makocinka. Všetky vývary z akého koľvek mäsa sa dajú využiť na ďalšie pokrmy, aj sa dajú zasterilizovať a použiť v čase núdze. Ja som tak urobila s huspeninou, keďže ju varím veľký hrniec s veľkým množstvom mäsa, paprčiek, koží a pod. . Huspenina sa robí aj na rozdávanie známym, susedom a pod. . Ale ja som si uvarila aj na zásobenie sa. Čistý vývar som naliala do 7 dcl pohárov, pridala som mäso, kože a všetko som zasterilizovala. Huspenina ako vyšitá a teraz ju otvorím kedy máme na ňu chuť. Pohár neotápam, huspeninu s lyžicou vyberiem na tanier, super najme keď je v záhrade veľa práce a nemám čas variť, voľakedy sme si takto pozavárali aj bravčové pliecko a v sobotu sme už len narýchlo vysypali na plech, troška popiekli a výborný rýchli obed. Už som odbočila od témy, ale som možno niekomu poradila s tou zasterilizovanou huspeninou.
45678
@Kvakac (1.4.2019 10:37)

Ja tiež zvyknem huspeninu sterilizovať,ako píše @jamalinka , mám to overené,no občas to vyberanie z pohára je také kampingove:-))takže som vyskúšala dať zamraziť, do hranatej nádobky,ale zabudla som na ňu :-),tak som ju teraz išla vybrať a som zvedavá ako sa bude správať:-) pri najhoršom nechám zovrieť a znovu sadnúť,to určite bude dobre.
1x kvakac
kvakac
@45678 (1.4.2019 15:04)

Vtom mrázaku som to skúšal a nepozdávalo sa mi to. Urobil sa v tom ľad a potom po rozmrázeni to bolo nejaké vodové
evelynba
@Kvakac (1.4.2019 16:48)

Po rozmrazení sa to v štruktúre rozpadne, ale stačí to znovu zohriať po bod varu a znovu nechať stuhnúť. Aspoň ja mám skúsenosť, že to je potom o.k., ako predtým. Lebo mám tiež ten problém, že 1/2 litra huspeniny sa urobiť v podstate nedá, mám len dvoch záujemcov, takže som nútená dať do mrazu.
kvakac
@45678 (30.3.2019 17:55)

Tak už som skúsil aj druhy recept od teba. Nezohnal som pekné bravčové nožičky, tak som použil bravčové chvostíky. Je to balada noci svätojánskej. Vďaka za recept.


haji
@Kvakac (7.4.2019 12:42)
Toto celé ji čistá provokace. Jak foto, tak koment, bo jsem se ztratila - druhý recept od @45678 - boženky, kterýý? uf Povedeně upečené chvostíky, nadělal jsi mi chutě!
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia