Smažené bravčové nožičky fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je to delikatesa. Tak som si povedal, že sa s Zobraziť celý popisTento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je to delikatesa. Tak som si povedal, že sa s vami oň podelím a ja ho budem mať uložený, tak naň nezabudnem.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na uvarenie: | |
4 ks |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks čerstvý |
|
100 g čerstvý |
|
4 ks |
|
6 ks |
|
1/2 KL |
|
4 plátky |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
|
|
(nie umelý) |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1 hlavička |
|
Na smaženie: | |
|
|
|
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Na kompót: | |
4 ks |
|
|
|
6 ks |
|
kúsok |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nožičky riadne očistíme. Ja som natrafil na pekne čisté, asi si prasiatko robilo depiláciu. Ak sú dlhšie, tak odrežeme na kĺbe, na tej spodnej je vidieť pokiaľ. Keď skúsite ohnúť, tak sa v tom klbe prehýna. To preto, lebo ich potom ľahšie prerežeme po dĺžke.
-
2
Takto ich prerežeme je to medzi kosťami, ide to dobre s pevným dlhším nožom. Medzi tie polky dáme plátok údenej slaniny. Aby sa po varení ľahšie oddelili.
-
3
Každý pár spojíme a dobre previažeme, aby sa pri varení nezdeformovali.
-
4
Nožičky dáme do hrnca a pridáme všetku napísanú a očistenú zeleninu, koreniny, soľ, vínny ocot aj rozmarín. Zalejeme vodou zarovno mäsa. Varíme na slabo, len tak pomalý bublať 3 - 4 hodiny. Ja som to varil v PH na LOW 4,5 hodiny. Nesmie sa vám to rozpadnúť.
-
5
Potom uvarené necháme riadne vychladnúť. Je to lepšie uvariť deň vopred. Až po dobrom vychladnutí odstránime špagáty. Z toho vývaru je dobrá polievka cviklová. Len zemiaky, cviklu a smotanu.
-
6
Rozdelíme na polovice.
-
7
Vajcia rozšľaháme s pivom a trošku osolíme. Múku nepoužijeme. Tak nožičky do vajca a potom do strúhanky. Ja som použil aj kukuričnú strúhanku, ale vy to nerobte, nie je na to vhodná, len použite obyčajnú z rožkov. Obalené kúsky ukladajte na dobre natretý plech maslom. Nalejte na plech ešte trošku oleja, aby maslo nehorelo. A na každý kúsok nožičky dajte na vrch ešte plátok masla. Vložte do rúry na 50 minút pri 200 °C.
-
8
Veď to uvidíte, keď to bude. Za tú dobu si urobte kompót z čerstvých jabĺk, ten ohromne k tomu ide.
-
9
Je teplo tak potom vyložte plech s nožičkami von na stôl. Žiadny príbor, len svoje prsty použiť. Zajedať kompótom a zapíjať vínom. Je to gurmánska delikatesa. A hoci sa to nezdá, je to sýte.
Čože ja ďakujem za takú pochúťku. Vždy som si myslel, že nožičky to je len huspenina. No ochutnal som aj niečo iné z nich.
Ďakujem za koment. Je to taká nezvyčajná, ale dobrá chuťovka.
Ďakujem za koment. Ja som si tiež nevedel predstaviť, že aj iné sa môže z nožičiek urobiť. Pri huspenine a kedysi aj do tlačenky som použité nožičky vyhadzoval. Pritom ide z nich spraviť čosi chutné.
Ďakujem za koment. Budem rád ak vyskúšaš a bude chutiť ako nám.
Presne! Po bod 6...nebolo by čo obaľovať.
Ďakujem za koment. Nie že vyzerá, ale aj je to dobrota.
Ďakujem za koment. Tak ich treba variť viac, nech ostane aj na obaľovanie. Veď aj ja som jednu polku smažil v oleji nech je to skôr, čo som nemohol vydržať. No ale v rúre s tým maslom je to najlepšie.
Ďakujem za koment. To ti verím, teľacie musí ešte lepšie chutiť. A to si ako robila? Na fotke to vyzerá super .Neviem čí sa mi to podarí zohnať, ale jeden nikdy nevie.
www.apetitonline.cz/recepty/4572-smazene-teleci-nozicky.htm...
Urcite nebudu pulit, do hrnce se mi vejde. Zkus jatka, u nas i Makro, daji se sehnat. kamos na jatkach je jistota :-)
Ďakujem za recept už je uložený. Zostava už len zohnať teľaciu nožičku. Jeden známi chová bykov , že by som za ním skočil. Niečo už vymyslím.
Ďakujem za koment. Aj bola riadna dobrota, keby si videla ako ohrýzame tie kostičky a ako chutili, tak by si sa aj nasmiala.
Az se ti zadari, dej mi vedet! Jeste chci rict, ze do vyvaru, az po uvareni, jsem dala korenovou zeleninu, sul, koreni odvarila na takovy pseudo demi glace. mam dve sklanicky mensi. 2x jsem sterilovala. Vyborny je. Ale napred jsem cisty vyvar precedila, useknuta kost preci jen par drobku kosti pustila.
1100 striel do duba a ja to obyčajne vylievam, mne sa to vždy zdalo silné. Odteraz budem vedieť, ešte vyvariť a odložiť do omáčok. Ja čo mám PH tak on je aj na konfit, pomalé varenie 2 stupne. Ďalej varič dva stupne a plus el. rúra teplota + čas a ešte parák. Aby som sa dostal k veci keď prepnem na ňom rúru po pomalom varení, tak tedy mi ten výpek tam ostáva. Po vychladnutí je ako želatína môžem to nožom krájať. Človek sa učí celý život. No tento ráz som vývar použil na polievku z červenej repy (cvikle+ zemiaky a smotana zahustená mukou.) Prikladám foto. Vďaka za radu.
Ďakujem. Tak ja ti nevím Karle, len si myslím,že keď je niečo chutné treba to propagovať. Nech si aj druhy to ochutnajú.
Ďakujem za koment. Vyskúšaj budete si prsty olizovať a to doslovne. Najlepšie je to jesť na dvore. Keď sme to jedli mali sme prsty aj ústa mastné.
Ďakujem za koment. To je dobrý nápad, veru ho uplatním.
Ja tiež zvyknem huspeninu sterilizovať,ako píše @jamalinka , mám to overené,no občas to vyberanie z pohára je také kampingove:-))takže som vyskúšala dať zamraziť, do hranatej nádobky,ale zabudla som na ňu :-),tak som ju teraz išla vybrať a som zvedavá ako sa bude správať:-) pri najhoršom nechám zovrieť a znovu sadnúť,to určite bude dobre.
Vtom mrázaku som to skúšal a nepozdávalo sa mi to. Urobil sa v tom ľad a potom po rozmrázeni to bolo nejaké vodové
Po rozmrazení sa to v štruktúre rozpadne, ale stačí to znovu zohriať po bod varu a znovu nechať stuhnúť. Aspoň ja mám skúsenosť, že to je potom o.k., ako predtým. Lebo mám tiež ten problém, že 1/2 litra huspeniny sa urobiť v podstate nedá, mám len dvoch záujemcov, takže som nútená dať do mrazu.
Tak už som skúsil aj druhy recept od teba. Nezohnal som pekné bravčové nožičky, tak som použil bravčové chvostíky. Je to balada noci svätojánskej. Vďaka za recept.
Toto celé ji čistá provokace. Jak foto, tak koment, bo jsem se ztratila - druhý recept od @45678 - boženky, kterýý? uf Povedeně upečené chvostíky, nadělal jsi mi chutě!
Filuto!