Bravčové karé na čerstvých hríboch
Foto: helena10
Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.
Postup
-
1
Bravčové karé nakrájame na plátky, naklepeme. Okoreníme mletým čiernym korením a naložené v olivovom oleji necháme v chladničke 2 - 3 hodiny.
- 2
Potom plátky obalíme v posolenej hladkej múke a z oboch strán opečieme na horúcej bravčovej masti. Zlejeme do nej aj zvyšný olej z naložených plátkov mäsa. Pridáme kremžskú horčicu, sójovú omáčku s hubovou príchuťou. Opečené plátky poukladáme do pekáča. K výpeku dolejeme vodu a prevaríme.
- 3
Prevarený výpek nalejeme na plátky mäsa v pekáči a dáme dusiť do rúry. Keď je mäso napoly udusené, pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme mäso domäkka aj s hríbami. V prípade potreby podlejeme vodou a ešte dochutíme.
- 4
Dnes bola príloha zemiaková kaša a jablkovo-mrkvový šalát.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
alebo sušené dubáky z Kauflandu. :-)