Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové karé na čerstvých hríboch

helena10 - bez fotkyhelena10, 15. septembra 2022
Bravčové karé na čerstvých hríboch
Foto: helena10

Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.

Suroviny

1 kg bez kosti
400-500 g čerstvé (modrák,hríb osikový,hríb smrekový,suchohríb)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na plátky, naklepeme. Okoreníme mletým čiernym korením a naložené v olivovom oleji necháme v chladničke 2 - 3 hodiny.

  2. 2

    Potom plátky obalíme v posolenej hladkej múke a z oboch strán opečieme na horúcej bravčovej masti. Zlejeme do nej aj zvyšný olej z naložených plátkov mäsa. Pridáme kremžskú horčicu, sójovú omáčku s hubovou príchuťou. Opečené plátky poukladáme do pekáča. K výpeku dolejeme vodu a prevaríme.

  3. 3

    Prevarený výpek nalejeme na plátky mäsa v pekáči a dáme dusiť do rúry. Keď je mäso napoly udusené, pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme mäso domäkka aj s hríbami. V prípade potreby podlejeme vodou a ešte dochutíme.

  4. 4

    Dnes bola príloha zemiaková kaša a jablkovo-mrkvový šalát.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom chutný recept, až na tie čerstvé hríby, musela by som použiť sterilizované v pohári.....možno by sa dalo aj tak.
1x sracz
helena10
@evanaaa , pre nás je to pochúťka. Skúsenosti mám iba s čerstvými alebo sušenými hríbami, lebo od určitého času huby nesterilizujeme. Pozdravujem. 🌞

helena10
@haji , vďaka za pozitívny ohlas. Toho roku je u nás málo húb, bolo málo dažďa. Nazbierali sme menej, ale radosť je veľká... 😀 Pri varení ich používame všade, kde sa dá, máme hríby radi. Prajem pekný deň.🌞


Zaujímavé video z archívu TV Varecha