Syrové špecle (Käsespätzle)
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 10. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 10. marca 2022
Foto: Shutterstock.com
Tradičné rakúske jedlo z horských oblastí. Domáci na käsespätzle najčastejšie používajú horský syr Bergkäse.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Obidve múky, vajcia a soľ vymiešame na hladké cesto.
- 2
Do hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme. Cesto pretlačíme cez sito s otvormi na špecle a varíme päť minút.
- 3
Uvarené špecle vyberieme pomocou dierkovanej lyžice a vložíme do panvice s rozpusteným maslom. Posypeme nastrúhaným syrom a miešame na miernom ohni, kým sa syr nerozpustí a nie je vláčny. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
- 4
Špecle rozdelíme na taniere a podávame posypané smaženou cibuľou a nasekanou čerstvou pažítkou.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu