Syrové špecle (Käsespätzle)

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 10. marca 2022
Syrové špecle (Käsespätzle)
Foto: Shutterstock.com

Tradičné rakúske jedlo z horských oblastí. Domáci na käsespätzle najčastejšie používajú horský syr Bergkäse.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

110 g
110 g
4 ks
2 PL
400 g (horský syr Bergkäse, Räskäse, ementál alebo gouda)
Navrch:




Postup

  1. 1

    Obidve múky, vajcia a soľ vymiešame na hladké cesto.

  2. 2

    Do hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme. Cesto pretlačíme cez sito s otvormi na špecle a varíme päť minút.

  3. 3

    Uvarené špecle vyberieme pomocou dierkovanej lyžice a vložíme do panvice s rozpusteným maslom. Posypeme nastrúhaným syrom a miešame na miernom ohni, kým sa syr nerozpustí a nie je vláčny. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Špecle rozdelíme na taniere a podávame posypané smaženou cibuľou a nasekanou čerstvou pažítkou.

Diskusia k receptu

haji
Nedávno vzpomínané @zolik , Bergkase je jedinečný sýr. Cibulka je trochu "bubu", ale co už?!
evanaaa
Ja tam vidím skôr halušky, ako špecle.....ale iste sú jedlé :)
zifi
Som nejaky zmateny. Sito s otvormi na specle - nie je to haluskar? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia