Domáce rezance s bryndzou a so slaninou

Dušan a Katarína Kováčovci
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 18. novembra 2021
Domáce rezance s bryndzou a so slaninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ČL
200 ml
125 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme cesto na rezance. Zmiešame múku, vajce, soľ a vodu a vypracujeme tuhé nelepivé cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a ručne nakrájame na širšie rezance. Aby sa rezance nelepili, môžeme ich po nakrájaní pomúčiť. Rezance uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Uvarené rezance dáme na horúcu panvicu, pridáme bryndzu a necháme spolu trochu opiecť. Servírujeme s opraženou slaninkou.

  3. 3

    Vodu z varenia rezancov nevylievame, môžeme ju použiť na prípravu napríklad cesnakovej polievky.

Diskusia k receptu



Zaujímavé video z archívu TV Varecha