Domáce rezance s bryndzou a so slaninou
Dušan a Katarína Kováčovci
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 18. novembra 2021
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 18. novembra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
200 ml |
|
125 g |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme cesto na rezance. Zmiešame múku, vajce, soľ a vodu a vypracujeme tuhé nelepivé cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a ručne nakrájame na širšie rezance. Aby sa rezance nelepili, môžeme ich po nakrájaní pomúčiť. Rezance uvaríme v osolenej vode.
- 2
Uvarené rezance dáme na horúcu panvicu, pridáme bryndzu a necháme spolu trochu opiecť. Servírujeme s opraženou slaninkou.
- 3
Vodu z varenia rezancov nevylievame, môžeme ju použiť na prípravu napríklad cesnakovej polievky.
Tiež cestoviny:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu