Domáce rezance s bryndzou a so slaninou
Dušan a Katarína Kováčovci
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 18. novembra 2021
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 18. novembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme cesto na rezance. Zmiešame múku, vajce, soľ a vodu a vypracujeme tuhé nelepivé cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a ručne nakrájame na širšie rezance. Aby sa rezance nelepili, môžeme ich po nakrájaní pomúčiť. Rezance uvaríme v osolenej vode.
- 2
Uvarené rezance dáme na horúcu panvicu, pridáme bryndzu a necháme spolu trochu opiecť. Servírujeme s opraženou slaninkou.
- 3
Vodu z varenia rezancov nevylievame, môžeme ju použiť na prípravu napríklad cesnakovej polievky.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu