
Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Šišky ako z pekárne
Recept mám od mojej babičky, ktorá tam niekedy pracovala. Tieto šišky ( alebo , ,...

Žemle z múky celozrnnej pšeničnej a celozrnnej ražnej
môj dnešný výtvor-:) žemle sú ľahučké, vláčne...

Úžasné tekvicové crinkles
Neskutočná chuť aj vôňa. A to som pôvodne tento víkend nič nechcela piecť....

Jablkový závin z obráteného cesta
Závin, ktorý som upiekla je z obráteného cesta. Chutí fajnovo, je to ľahučké cesto....

Koláč z ovsených vločiek s jablkami
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a necháme napučať 10 minút.

Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky
Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!

Zemiaková kaša so syrom
Ďakujeme pekne za fotku od používateľky Varechy @michsamant!

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Soté s morčacích dolných stehien
Dnes pridávam tento receptík, či už si ho niekto odskúša, alebo nie a kam ho...

Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou
Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín...

Kuracie restované pečienky a plnka z nich
Už som dlho nerobila plnku z kuracích pečienok, tak som dnes spravila. Včera som kúpila...

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...

Cesnakové konty
Cesnak je moja najobľúbenejšia potravina, dávam ju jednoducho do všetkého - a po novom i do...

Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...

Slané tyčinky
Recepty od tejto šikovnej kuchárky http://www. casopis-mana. sk/recepty/index. html ma ešte nikdy nesklamali, tak to bolo...

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Slané muffinky
Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a práškovým cukrom. Rozpustené maslo zmiešame s celými vajíčkami,...

Francúzske tartelettes
Špekulovala som na internete hodiny ktorý z receptov na tieto úžasné koláčiky použijem, nakoniec som pospájala...

Penne s tekvicou a mascarpone
Pár prísad s luxusnými výsledkami! Krásne krémové a sýte penne s tekvicou.

Tvarohovo šľahačková torta s čokoládovými bonbónmi
Už som túto tortičku robila pre syna a bola vynikajúca, tak som si na ňu spomenula...

Čokoládovo-černicový krémový koláč na oslavu
Traja naši najbližší doma mali sviatok, nuž nám padlo za úlohu vymyslieť tortu, ktorú by...

Lučenské rezy
Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som...

Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

Ružičkové jednohubky
Vdaka našej vareške sa dám na recepty, ktoré som nikdy nerobila. tieto ruže som dnes zočila na...

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

Kokosovo-čokoládové kocky
V poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz....

Burek so zemiakmi
dalši moj vytvor. moj muž si objednal dnes na obed tento zemiakovy burek, tak sa chcem s...