Panvicové pečené kačacie stehná fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie stehná som umyla, osušila.
-
2
Na panvicu som dala roztopiť na kocky nakrájanú slaninu. Keď sa slanina vyškvarila, škvarky som odtiahla bokom a do masti som vložila stehná a opiekla.
-
3
Pridala som cibuľu na väčšie kusy aj cesnak pol hlávky.
-
4
Pridala soľ, korenie a posypala červenou paprikou a trošku rasce.
-
5
Podliala som vínom a pod pokrievkou najprv dusila a ešte raz podliala troškou vody.
-
6
Keď bolo mäso mäkké, pridala som ešte trošku vína a odkryté dopiekla.
-
7
Pripravila som si zemiakové knedlíky. Múku som preosiala, pridala nastrúhané v šupke uvarené zemiaky a vypracovala som cesto.
-
8
Uvarila som ich vo vriacej vode 20 min. Uvarené som vybrala a po vychladnutí nakrájala na kolieska.
-
9
K jedlu som podávala aj sudovú kapustu na karameli. Na rajnici som roztopila masť, pridala som cibuľu a kryštálový cukor a spolu som nechala skaramelizovať.
-
10
Pridala som kapustu a iba 5 min som ju opiekla. Nemusí byť mäkká, ale chrumkavá s chuťou karamelu.
-
11
Hotové jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu