Foto: marosinho
Hustá, sýta a v zime ideálna talianska polievka na môj spôsob.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 strúčiky |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
|
|
200 ml |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
800 g celé alebo krájané |
|
400 g z konzervy |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Očistíme si a nakrájame všetku zeleninu. Ako prvé opražíme na olivovom oleji cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a pór asi takých 10 minút. Po opražení pridáme nakrájanú cuketu a kel a následne zalejeme vodou a pridáme víno.
-
2
Chvíľku povaríme a pridáme nakrájané zemiaky. Varíme až kým nie je zelenina mäkká. Potom pridávame paradajky, celé to poriadne premiešame, podľa chuti osolíme. Úplne na koniec pridáme fazuľu. Dochutíme bazalkou, najlepšie čerstvou, ja som mal momentálne doma iba sušenú.
- 3
Husté minestrone, z ktorého sa určite dobre najete je na svete :) Podľa hustoty a vašej chuti môžete pridať do polievky aj cestoviny rôzneho druhu. Pred podávaním posypeme parmezánom.
- 3
Diskusia k receptu