Tak priznám sa,že ešte som tento recept neskúšala, ale zatiaľ som sa s ním nikdy ani nestretla. Mám ho od jednej mladej kolegyne,ktorá je Zobraziť celý popisTak priznám sa,že ešte som tento recept neskúšala, ale zatiaľ som sa s ním nikdy ani nestretla. Mám ho od jednej mladej kolegyne,ktorá je mimoriadne šikovná v pečení. Dvakrát som ho už jedla aj včera, lebo mala narodeniny a pre chválu,ktorú zaň zožala ho znovu priniesla. Idem ho vyskúšať na veľkú noc.
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 balíček |
|
2 pol.lyžice |
|
25 dkg |
|
60 dkg |
|
3 ks |
|
1 káv.lyžička |
|
2 ks |
|
1/2 káv.lyžič. |
|
10 dkg |
|
1/2 kg |
|
1/2 kg |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Palmarín,práškový cukor,med a vanilkový cukor spolu zmiešame. Potom pridáme múku, vajcia, sódu bikarb., klinčeky a škoricu. Zamiesime cesto a necháme minimálne 3 hod. postáť. Najlepšie je pripraviť ho večer a ráno s ním pracovať.
- 2
Potom cesto rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme, natrieme každú časť slivkovým lekvárom a naukladáme 1/2-ky vlašských orechov,môžu byť aj mandle, hrozienka, kandizov.ovocie. POZOR!! orechy, mandle,hrozienka musia byť celé, nie drvené, kvôli mozaike! Cesto zrolujeme, dáme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.Po vychladnutí krájame ako roládu o šírke cca 1,5 cm.
- 3
Ak vydrží a sa nezje môže sa každá roláda uchovať v alobale. Kolegyňa tak našla jednu zabudnutú v špajzi od vianoc a bola ohromná!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu