Foto: erikapasinska
Cícerová nátierka "humus" je veľmi známa a patrí k mojim obľúbeným. Táto verzia nátierky je bez cesnaku a doplnená mrkvou, ktorá urobí nátierku jemnejšou.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme trochu soli a keď je cibuľa mäkká pridáme kurkumu a rascu. Mrkvu môžeme nastrúhať a pridať k cibuli alebo nakrájať na kolieska a napariť.
- 2
Keď máme cibuľu aj mrkvu hotovú, všetku zeleninu spolu s uvareným cícerom rozmixujeme a dochutíme umeoctom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :-) určite si treba dochutiť podľa seba :-) nátierka bola robená pre deti, preto neobsahuje veľmi výrazné chute.
Ďakujem za inšpiráciu. Ja si tiež rada upravujem recepty podľa seba.