Cícerová nátierka s mrkvou

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 25. júla 2016

Cícerová nátierka "humus" je veľmi známa a patrí k mojim obľúbeným. Táto verzia nátierky je bez cesnaku a doplnená mrkvou, ktorá urobí nátierku jemnejšou.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g uvarený
1 ks
1 ks
 za studena lisovaný
 (alebo jablčný ocot)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme trochu soli a keď je cibuľa mäkká pridáme kurkumu a rascu. Mrkvu môžeme nastrúhať a pridať k cibuli alebo nakrájať na kolieska a napariť.

  2. 2

    Keď máme cibuľu aj mrkvu hotovú, všetku zeleninu spolu s uvareným cícerom rozmixujeme a dochutíme umeoctom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zdravě to vypadá a věřím, že dobře chutná. Bych se trochu vydováděla s kořením. Krásná prezentace - hravá a hezky barevná. Jsi šikulka!!
@Haji (25.7.2016 16:37)

Ďakujem :-) určite si treba dochutiť podľa seba :-) nátierka bola robená pre deti, preto neobsahuje veľmi výrazné chute.
Foto predáva doslova....vyskúšam, výborný nápad s tou mrkvou :) 5*