Foto: ancicka
Kúpila som si brokolicu celkom na niečo iné, ale hned som nemala čas to robiť a za tri dní mi začala žltnúť, tak som Zobraziť celý popisKúpila som si brokolicu celkom na niečo iné, ale hned som nemala čas to robiť a za tri dní mi začala žltnúť, tak som zvolila fašírky a brokolica nevyšla na zmar. Fašírky boli veľmi chutné, ľahučke a tak trocha pôstne, robila som ich v piatok.
príprava
Suroviny
1 ks stredne veľká |
|
1/2 bal |
|
1 kocka |
|
2 ks |
|
2 PL (alebo kyslá smotana) |
|
2-3 PL |
|
podľa potreby na obaľovanie |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Brokolicu rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode. Potom scedíme a necháme trocha vychladnuť.
-
2
Medzi tým si pripravíme soju tak, že si necháme zovrieť asi 1/2 litra vody z jedným slepačím bujonom a do vriacej vsypeme soju a necháme zakryté aby nabutnala. Potom soju scedíme.
-
3
Do misky nakrájame na drobno brokolicu, pridáme vajcia, jogurt alebo kys. smotanu.
-
4
Scedenú soju osolíme, okoreníme
-
5
a na zahustenie pridáme 2-3 PL celozrnnej múky podľa potreby. Premiešame.
-
6
Robíme malé fašírky a obalíme v struhanke.
-
7
Obalené potom na rozpálenej panvici a na troche oleja opečieme z obidvoch strán.
-
8
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Diskusia k receptu