Foto: sjuz
Do zemiakových placiek sa dá dať všeličo - podľa chuti a fantázie:), ja som našla v časopise takýto recept, tak som popri klasických plackách Zobraziť celý popisDo zemiakových placiek sa dá dať všeličo - podľa chuti a fantázie:), ja som našla v časopise takýto recept, tak som popri klasických plackách urobila aj zopár takýchto.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Urobíme si cesto na zemiakové placky, ako sme zvyknutí. Olúpané zemiaky postrúhame na tenšom strúhadle, a pridáme múku, soľ, korenie, pretlačený cesnak, postrúhanú cibuľu, vňaťku. Pokájame šunku či údené na malé kocky, a hermelín tiež na malé kúsky. Vmiešame do cesta.
- 2
Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom, a lyžičkou kladieme kôpky, ktoré tvarujeme do hrubších placiek. Dáme piecť na 180 st. C teplým vzduchom.
- 3
Keď už sú placky na vrchu zlatavé, potrieme ich olejom, a pečieme do zlata, môžeme aj znížiť teplotu na 160 st. C. Podávame samé, alebo so šalátom, zeleninou, mliekom...komu ako chutí:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mamatata2 - áno, to je syr:)