Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru. Je to úžasné jedlo s čerstvo pečeným chlebom, alebo pitou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
10 dkg |
|
4 ks - strúčiky |
|
1 mokka lyžička |
|
4 ks |
|
1 veľká viazanička |
|
1 mokka lyžička |
|
1 mokka lyžička |
|
4 dl |
|
|
Postup
-
1
Cesnak nadrobno nakrájame, zmiešame s polovicou citrónovej šťavy, nadrobno nakrájaným petržlenom, paprikou a štipkou soli. Pečienku v tejto omáčke pácujeme 2 hodiny.
- 2
Po uplynutí 2 hodín pečienku vyberieme z pácu, necháme odkvapkať, nakrájame na malé kocky, obalíme v krupici a na horúcom oleji smažíme do zlatista. Pomocou servítky sa zbavíme nadbytočného tuku.
- 3
Do panvice, v ktorej sme vyprážali pečienku, pridáme ½ pohár vody, zmiešame s mletým koriandrom, mletým anízom, pridáme druhú polovicu citrónovej šťavy, osolíme a necháme zovrieť. Vyprážané pečienky prelejeme s touto omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a citrónovými krúžkami, a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.food.com/recipe/north-african-algerian-kebda-mch...