Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)

mjuli - fotkamjuli, 17. júna 2011

Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru. Je to úžasné jedlo s čerstvo pečeným chlebom, alebo pitou.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
10 dkg
4 ks - strúčiky
1 mokka lyžička
4 ks
1 veľká viazanička
1 mokka lyžička
1 mokka lyžička
4 dl




Postup

  1. 1

    Cesnak nadrobno nakrájame, zmiešame s polovicou citrónovej šťavy, nadrobno nakrájaným petržlenom, paprikou a štipkou soli. Pečienku v tejto omáčke pácujeme 2 hodiny.

  2. 2

    Po uplynutí 2 hodín pečienku vyberieme z pácu, necháme odkvapkať, nakrájame na malé kocky, obalíme v krupici a na horúcom oleji smažíme do zlatista. Pomocou servítky sa zbavíme nadbytočného tuku.

  3. 3

    Do panvice, v ktorej sme vyprážali pečienku, pridáme ½ pohár vody, zmiešame s mletým koriandrom, mletým anízom, pridáme druhú polovicu citrónovej šťavy, osolíme a necháme zovrieť. Vyprážané pečienky prelejeme s touto omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a citrónovými krúžkami, a podávame.

Diskusia k receptu

jatanika
to sa mi páči! až na jahňaciu pečeň mám všetko... tak budem skúšať s inou :-)) kk
babidka
ved prave to - u nas jahnaciu pecen nezozeniem /iba ak by som chovala vlastne jahnata/ a tak bude musiet nastupit nahrada ...je to sice skoda , ale tento recept sa mi paci , tak mi neostava nic ine :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia