Jahodová šľahačková torta

rajo - fotkarajo, 16. júla 2015. Komerčný recept.
Jahodová šľahačková torta
Foto: rajo

Komerčný recept <br /> Lahodná šľahačka a čerstvé jahody patria jednoducho k sebe. Skvelého partnera im v tejto torte robí vláčny a nadýchaný mandľový korpus. Viete Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Lahodná šľahačka a čerstvé jahody patria jednoducho k sebe. Skvelého partnera im v tejto torte robí vláčny a nadýchaný mandľový korpus. Viete si predstaviť lepší dezert na vašu oslavu?

Suroviny

Korpus:
300 g
150 g
40 g
5 ks
štipka
Plnka:
2 ks
100 g
500 g
Na potretie:
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Začneme parížskou šľahačkou, ktorú pripravíme zohriatím 2ks Smotany na šľahanie Extra spolu s mliečnou čokoládou nalámanou na kúsky. Smotanu zohrievame v hrnci iba do rozpustenia čokolády, nevaríme. Po vychladnutí na izbovú teplotu dáme smotanu do chladničky a necháme ju 2 hodiny chladiť.

    Jahodová šľahačková torta - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si 3 plechy a 3 ks papiera na pečenie. Na každý papier nakreslíme kruh s priemerom 20 cm (môžeme napríklad obkresliť misku alebo malý tanierik s daným priemerom). Zapneme rúru.

  3. 3

    Na mandľový korpus si najskôr oddelíme bielky a žĺtky. Bielky začneme šľahať so štipkou soli a postupne pridávame cukor. Šľaháme kým nebude sneh pevný a lesklý. Varechou jemne vmiešame žĺtky, po častiach mleté mandle a nakoniec pudingový prášok.

  4. 4

    Mandľové cesto rozdelíme na pripravené plechy s papierom na pečenie a rozotrieme ho na veľkosť nakresleného kruhu. Cesto počas pečenia zväčší svoj rozmer. Každé cesto pečieme pri teplote 175°C približne 20 minút. Keď je zvrchu zlaté, vyberieme ho. Po vychladnutí každý korpus obrežeme (opäť si môžeme pomôcť miskou alebo tanierikom), aby sme odstránili okraje, ktoré sú nerovnomerné a všetky kruhy mali rovnakú veľkosť.

  5. 5

    Jahody umyjeme, približne hrsť jahôd si odložíme na ozdobenie a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Vychladenú parížsku šľahačku vyšľaháme dotuha. Na podnos položíme prvý korpus, potrieme ho ¼ šľahačky, poukladáme nakrájané jahody, na ktoré rozotrieme ďalšiu ¼ šľahačky. Priložíme druhý korpus, mierne pritlačíme a postup zopakujeme.

  6. 6

    Dobre vychladené 2 ks Smotany na šľahanie Extra vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Vďaka vyššiemu obsahu tuku nie je potrebné použiť žiadny stužovač a šľahačka si zachová svoj tvar. Časť šľahačky si odložíme do cukrárskeho vrecka na ozdobenie. Celú tortu potrieme najskôr len tenkou vrstvou šľahačky. Vďaka tomu si vyrovnáme jej povrch a zahladíme prípadné omrvinky. Následne ju potrieme zvyškom šľahačky a stierkou vyhladíme boky aj vrch.

  7. 7

    Cukrárskym vreckom s hviezdicovou špičkou ozdobíme okraje torty. Do stredu poukladáme odložené jahody. Môžeme dozdobiť lístkami mäty.

Diskusia k receptu

babav
Krasna 5* torta . Prilezitostne upeciem ,len potrebujem vediet kolko g pudingoveho prasku je v 1bal.?
kukulienka71
Je nádherná. recept je pekne napísaný, aj začiatočník by si iste poradil, ak sa doplní množstvo puding. prášku. Mne sa vidí, že tam je viac ako malý sáčik 40-42g, na obr. vzadu je cukor a vpredu prášok, tak asi to krabičkové balenie, 200g. Hádam to doplnia.
ursina
Prepáčte, ale ... v recepte je len jeden druh krému. Na fotografii vo vnútri torty vidím iný krém, ako je na povrchu torty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia