Chlebové placky z Sardínie

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 17. marca 2012

Tento plackový chlieb som našla v kuchárskej knihe, je krehký a lámavý. Presný názov je "Notový papier", vraj preto, že vydáva pri lámaní zvuky.

16
porcií
45 minút
príprava
6 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
325 ml
1 a 1/2 lyžičky
1a1/2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvasnice pridajte do nádoby s teplou vodou, zhruba 37°C . Pripravíme si múku, pridáme soľ, kvasnice a vodu. Všetko spolu zmiešame na tuhé cesto.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 1
  2. 2

    Potom treba cesto ručne spracovávať asi 10 minút, aby vzniklo hladké a pružné cesto.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vykysnúť 20 minút. Cesto môžeme vložiť na 10 minút do vyhriatej rúry, lepšie bude kysnúť. Pozor! neupiecť ! Cesto si rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 3
  4. 4

    Každý kúsok rozvaľkáme na veľmi tenko, skoro do priesvitna. Pečieme na suchom plechu, posypanom múkou. V recepte je doporučené tento chlieb piecť 10 minút. Ja som prvý piekla 9 minút, ostatne iba 6 minút. Treba piecť z jednej aj druhej strany.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 4
  5. 5

    Podávame k hustým polievkam, alebo s pomazánkou.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 5

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
...na Sardínii sme jedli taký lámavý chlebík, volá sa pane carasau, a robí sa takto:



akurát tá pec mi chýba....:)

tak to je super video a podľa to ako to cesto pečú, si myslím, že aj tých 6minút, čo som ho ja piekla, je asi veľa. Nabudúce vyskúšam o polovicu menej a tá pec je faktže dobrá:)))
Ďakujem za komentáre

Pridaj komentár k receptu: