Foto: sladkacokolada
Tento plackový chlieb som našla v kuchárskej knihe, je krehký a lámavý. Presný názov je "Notový papier", vraj preto, že vydáva pri lámaní Zobraziť celý popisTento plackový chlieb som našla v kuchárskej knihe, je krehký a lámavý. Presný názov je "Notový papier", vraj preto, že vydáva pri lámaní zvuky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kvasnice pridajte do nádoby s teplou vodou, zhruba 37°C . Pripravíme si múku, pridáme soľ, kvasnice a vodu. Všetko spolu zmiešame na tuhé cesto.
-
2
Potom treba cesto ručne spracovávať asi 10 minút, aby vzniklo hladké a pružné cesto.
-
3
Necháme vykysnúť 20 minút. Cesto môžeme vložiť na 10 minút do vyhriatej rúry, lepšie bude kysnúť. Pozor! neupiecť ! Cesto si rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.
-
4
Každý kúsok rozvaľkáme na veľmi tenko, skoro do priesvitna. Pečieme na suchom plechu, posypanom múkou. V recepte je doporučené tento chlieb piecť 10 minút. Ja som prvý piekla 9 minút, ostatne iba 6 minút. Treba piecť z jednej aj druhej strany.
-
5
Podávame k hustým polievkam, alebo s pomazánkou.
akurát tá pec mi chýba....:)
Ďakujem za komentáre