Chlebové placky z Sardínie

sladkacokoladaSladkacokolada, 113 ročná žena, Trenčín, 17. marca 2012 15:03
Ďalšie jej recepty »

Tento plackový chlieb som našla v kuchárskej knihe, je krehký a lámavý. Presný názov je "Notový papier", vraj preto, že vydáva pri lámaní zvuky.

16
porcií
45 min
príprava
6 min
na 200 °C

Suroviny

500 g
325 ml
1 a 1/2 lyžičky
1a1/2 lyžičky

Postup prípravy

  1. 1

    Kvasnice pridajte do nádoby s teplou vodou, zhruba 37°C . Pripravíme si múku, pridáme soľ, kvasnice a vodu. Všetko spolu zmiešame na tuhé cesto.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 1
  2. 2

    Potom treba cesto ručne spracovávať asi 10 minút, aby vzniklo hladké a pružné cesto.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vykysnúť 20 minút. Cesto môžeme vložiť na 10 minút do vyhriatej rúry, lepšie bude kysnúť. Pozor! neupiecť ! Cesto si rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 3
  4. 4

    Každý kúsok rozvaľkáme na veľmi tenko, skoro do priesvitna. Pečieme na suchom plechu, posypanom múkou. V recepte je doporučené tento chlieb piecť 10 minút. Ja som prvý piekla 9 minút, ostatne iba 6 minút. Treba piecť z jednej aj druhej strany.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 4
  5. 5

    Podávame k hustým polievkam, alebo s pomazánkou.

    Chlebové placky z Sardínie - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist