Plnený patizón

jokin - fotkajokin, 13. septembra 2012
Plnený patizón
Foto: jokin

Už som nevedel čo s patizónmi, aby to nebola stále klasika, tak som ich naplnil. Takto som ich robil prvý krát nám chutili. Ponúkam inšpiráciu.

4
porcie

Suroviny

2 ks
90 g
2 PL
2 PL
1.5 KL
1 KL
450 g
210 g
2 PL
2 PL
2 PL
2 PL
50 g strúhaný
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozkrojil som patizóny a pekne som ich vydlabal.

    Plnený patizón - obrázok 1
  2. 2

    Dužinu som nákrájal na menšie kúsky, ktoré som nasolil aby pustili vodu.

    Plnený patizón - obrázok 2
  3. 3

    Túto som potom vyžmýkal . Vyžmýkané kúsky som ochutil zázvorom a sójovou omáčkou a necal dobre odstáť aby nasáli do seba chuť.

    Plnený patizón - obrázok 3
  4. 4

    Sójový granulát som si dal uvariť s bujónom podľa návodu. Keď bol uvarený tak som ho nechal na site dobre odtiecť.

    Plnený patizón - obrázok 4
  5. 5

    Do panvice som si vysypal na rozohriaty olej najskôr semienka a opekal som ich kým nezačali pukať.

    Plnený patizón - obrázok 5
  6. 6

    Keď už boli semienka opražené tak som k nim pridal vydlabané ochutené kúsky z patizónu a na miernom ohni som ich udusil do mäka. Keď už bol patizón udusený, pridal som k nemu postupne všetky ostatné suroviny okrem syra.

    Plnený patizón - obrázok 6
  7. 7

    Vznikla mi z toho hustá zmes. touto zmesou som potom naplnil patizóny.

    Plnený patizón - obrázok 7
  8. 8

    Naplnené patizóny som posypal syrom, ozdobil koliečkom rajčiny na ktorú som dal trochu čili omáčky a už len upiecť. Piekol som vo vyhriatej trúbe 15 minút na 170 stupňoch.

    Plnený patizón - obrázok 8
  9. 9

    Keď boli patizóny upečené tak som si urobil miesto na kukuričku, veľmi príjemne obohatila chuť a už sa mohlo jesť. Ja som si ešte dal trochu feferonkovej horčice.

    Plnený patizón - obrázok 9

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: