Foto: jokin
Už som nevedel čo s patizónmi, aby to nebola stále klasika, tak som ich naplnil. Takto som ich robil prvý krát nám chutili. Ponúkam Zobraziť celý popisUž som nevedel čo s patizónmi, aby to nebola stále klasika, tak som ich naplnil. Takto som ich robil prvý krát nám chutili. Ponúkam inšpiráciu.
porcie
Postup
-
1
Rozkrojil som patizóny a pekne som ich vydlabal.
-
2
Dužinu som nákrájal na menšie kúsky, ktoré som nasolil aby pustili vodu.
-
3
Túto som potom vyžmýkal . Vyžmýkané kúsky som ochutil zázvorom a sójovou omáčkou a necal dobre odstáť aby nasáli do seba chuť.
-
4
Sójový granulát som si dal uvariť s bujónom podľa návodu. Keď bol uvarený tak som ho nechal na site dobre odtiecť.
-
5
Do panvice som si vysypal na rozohriaty olej najskôr semienka a opekal som ich kým nezačali pukať.
-
6
Keď už boli semienka opražené tak som k nim pridal vydlabané ochutené kúsky z patizónu a na miernom ohni som ich udusil do mäka. Keď už bol patizón udusený, pridal som k nemu postupne všetky ostatné suroviny okrem syra.
-
7
Vznikla mi z toho hustá zmes. touto zmesou som potom naplnil patizóny.
-
8
Naplnené patizóny som posypal syrom, ozdobil koliečkom rajčiny na ktorú som dal trochu čili omáčky a už len upiecť. Piekol som vo vyhriatej trúbe 15 minút na 170 stupňoch.
-
9
Keď boli patizóny upečené tak som si urobil miesto na kukuričku, veľmi príjemne obohatila chuť a už sa mohlo jesť. Ja som si ešte dal trochu feferonkovej horčice.
Diskusia k receptu