Torta na prvé sv. prijímanie fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 25. októbra 2013

Dcera ma poprosila aby som jej urobila tortu na prve sv. prijimanie pre jej dceru a dalsie tri deti. Torta mala byt v tvare Zobraziť celý popisDcera ma poprosila aby som jej urobila tortu na prve sv. prijimanie pre jej dceru a dalsie tri deti. Torta mala byt v tvare kriza, nesmeli byt v nej orechy a mala byt asi pre 60 ludi. Pozerala som sa po internete, nenasla som tam toho vela co by mi pasovalo. Na koniec sa mi podarilo dat dokopy tuto tortu.

60
porcií
75 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto na jeden plát:
5 ks
5 PL
5 PL
1 PL
Čokoládová plnka:
300 ml
250 g
3 PL
2 ks
400 g
150 g
Citrónová plnka:
300 ml
1 PL
3 PL
300 g
200 g
Na ozdobu:
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Upiekla som si 5 platov klasickej slahanej kakaovej piskoty. Na kazdy plat som pouzila 5 vajec. Najprv som vyslahala bielky do tuha. Do vyslahanych bielkov som postupne zaslahala 5 lyzic cukru a potom zltka. Muku s kakaom som preosiala a potom som ju pomaly vareskou premiesala s vajickami. Cesto som vyliala na plech velkosti 38/26cm a upiekla som ho vo vyhriatej rure 180C 15 minut.

    Torta na prvé sv. prijímanie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upecene platy cesta som prekrojilla po dlzke na polovicu. Dlzku a sirku kriza som si prisposobila k pozadovanej velkosti. Z odrezkov cesta som potom spravila rumove gulky. Tortu som naplnila cokoladovou plnkou, pod ktoru som natrela ribezlovy lekvar. Na plnku som si najprv uvarila cokoladovy puding z mlieka, muky, cokolady a vajicok. Na uvareny horuci puding som polozila potravinarsku foliu, aby sa mi na povrchu neurobila koza. Maslo som vyslahala s cukrom a potom som do neho postupne zamiesala vychladnuty puding. Maslo aj puding by mali byt rovnakej teploty.

    Torta na prvé sv. prijímanie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Boky torty som potrela citronovym kremom a este som ich posypala kokosovou muckou. Citronovy krem som robila podobne ako cokoladovy. Najprv som si uvarila puding z mlieka, maizeny a citronovej kory. Maslo som vymiesala s cukrom a potom som do neho postupne zamiesala vychladnuty puding. Na koniec som do plnky zamiesala citronovu stavu. Vrch torty som potom poliala rozpustenou cokoladou. Pod bokami torty som mala polozeny papier na pecenie aby som si nezaspinila podlozku pod tortou. Ked som dokoncila zdobenie torty papier som spod torty vytiahla.

    Torta na prvé sv. prijímanie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hlavny motiv torty boli hostia a hrozno. Hostiu som urobila z cukrovej potahovej hmoty.

    Torta na prvé sv. prijímanie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrozno som urobila z tej istej potahovej hmoty. Nerada pouzivam farby, ale tu sa inak nedalo. Jednotlive kusky hrozna som na tortu prilepila kremom.

    Torta na prvé sv. prijímanie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu na Vareche sme rozni ludia. Neveriaci, veriaci, praktizujuci katolici. Dufam, ze sa niekomu tento druh torty zide a zoberie si z nej nejaky napad.

    Torta na prvé sv. prijímanie (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jerica
@palokuchki Danielka, krása , prajem nech Pán žehná , ochraňuje Tvoju celú rodinku . Torta určite chutila, Tvoje recepty sú vynikajúce a perfektne prezentované:-) Pozdrav do ďalekej Austrálie od nás :-)
elixir
Je neuveriteľné skoro, ako krásne pravideľne Ti všetko vychádza :) Ako podľa pravítka... Plnky a kokos tiež výborné, niet čo dodať :)
marianne
Je nadherna uz som ju obdivovala na FB:-) si nesmierne sikovna..
irenaw
veľmi pekne spracované :-) nápad na písanie malými bodkami si ukladám, zíde sa.
tiginko
nádherná, precízne urobená... vidieť že si ju robila s láskou :-)
eviana
Torta je krásna a ako od profesionála, ako keby si takú minimálne stú pripravovala, úžasne si sa vynašla, máš môj obdiv a 5* :)
mesiar50
Tvoja torta je viac ako báječná.Máš moj rešpekt si velmi šikovná.Prajem Vám všetkým,len to najlepšie.
hannah22
nádherná torta a iste potešila aj deti pre ktoré bola pripravená... 5*.... :))
mariamka
velmi pekna, slavnostna, robena s laskou ,, pred narocnostou len klobuk dole
havino
obdivujem, obdivujem, ako pravítkom všetko merané, odrezané, krásna je
helanka
ano krasna a ucelova a iste chutna ako vase dobroty, z ktorych som par uz navarila sama.
palokuchki
Dakujem vam za vase velmi mile komentare. Potesili ma. S tortou som sa trochu pohrala, vsetko som si merala a znacila. Snazila som sa aby to bolo uhladne. @irenaw to pisanie s tymi bodkami je jednoduchsie. Aspon teda pre mna. Ked to robim takto obycajne urobim menej chyb. @helanka dakujem ti za doveru v moje recepty. Tesi ma, ze si bola s nima spokojna. @jerica , @masiar aj ja srdecne pozdravujem.
janger
Danka, no to je ale presna a dokonala praca. Super sa ti to podarilo. Iste bola obrovska. A chutna tiez. A blahozelam ku krasnemu sviatku sv. prijimania.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia