Deň a noc

aroooo - fotkaaroooo, 8. novembra 2011

Takto ho piekla moja mama .

50 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
25 dkg
2 ks
25 dkg /smetol/
30 dkg
1 ks
1 dcl
2 dkg




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky miešame s maslom/smetolom/, cukrom a vanil. cukrom do penista, asi pol hodiny. Pridáme studené mlieko a múku rozmiešanú s PDP.Z bielkov spravíme tuhú sneh, ktorý opatrne ľahko vmiešame do cesta. Cesto si od oka v mise rozdelíme na 2 časti a jednu časť lyžicou kladieme na vymastený a múkou vysypaný plech kôpky po celej ploche plechu. Do zvyšnej polovici cesta zamiešame kakao a kladieme pomedzi svetlé cesto tak, aby bol pokrytý celý plech. Upečieme v mierne teplej rúre. Môže sa vychladnuté prekrojiť a naplniť lekvárom alebo stačí len posypať pr. cukrom.

Diskusia k receptu

danculka
Aj moja,veľmi rada by som si ho dala aj dnes,ale od nej...
mirka18
Mne ho v detstve piekla babička a na lekvár dávala cukrovo-citrónovú polevu. Krásna spomienka.
ola111
Tuším to je taký spomienkový koláč,ja som ho vždy jedla iba u mojej
tety,vždy bol výborný:-)))
3sandra3
ja presne ako Mirka18 ,,, tak isto ho robila aj moja babka,,, milovala som ho, no odkedy nie je babka medzi nami, tak som ho nejedla
marianna76
Tento mám aj ja od maminky. Super. Nosievali sme ho na výlety a aj na intrák.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia